Mașinile SECOND HAND sunt PREFERATE de sătmăreni. Vezi INFOGRAFIC


Piața de mașini din Satu Mare se încăpățânează să supraviețuiască. Cei care vând maşini spun că piaţa auto dă mici semne de revigorare. Asta după ce, timp de mai multe săptămâni a fost complet îngheţată. Sătmărenii nu îşi mai îndreaptă atenţia spre maşinile, ci îşi doresc maşini ceva mai noi, însă să fie şi ieftine.

Oferta din piaţa de maşini este foarte generoasă. Cei interesaţi puteau găsi aici maşini chiar şi de 20 de ani. Cum sunt Golfurile 3, până la maşini din 2011-2012, însă acestea din urmă aveau preţuri aproape prohibitive.

„Piaţa a mers foarte rău înainte şi după sărbători. Aacum am observat că a mers ceva mai bine. Este posibil ca ieftinirea carburanţilor să dea un imbold pieţei de maşini din Satu Mare”, a spus unul dintre comercianţii de maşini.

INFOGRAFIE SATU MARE

 

Preţurile maşinilor oscilează în funcţie de marcă, de vechime şi de starea acestora. Spre exemplu, Golfurile 3 avea preţuri cuprinse între 800 şi 1.200 de euro. Golfurile 4 între 1.800 şi 3.000 de euro. Golfurile 5 între 4.000 şi 6.000 de euro.

Autoturismele din gama Passat au prețuri cuprinse între 2.500 şi 3.500 de euro. Mai exact, pentru cele construite în perioada anilor 2000-2002. Prețurile de 5.000-7.000 de euro sunt pentru cele din 2005-2007. Printre cele mai ieftine erau Fordurile, construite imediat după anul 2000.  Preţul acestora oscilând între 1.700 şi 2.500 de euro.  Preţul autoturismelor din gama Renault, construite în jurul anului 2000,  aveau preţuri cuprinse între 1.500 de euro. Cele construite în 2007-2008 trec cam cu 4.000 de euro.

masini03

Dacă în trecut se cumpărau maşini second-hand construite în Germania, acum oamenii îşi doresc maşini mai noi. Dar și mai ieftine. De exemplu, un Golf 4, construit în jurul anului 2000, costă circa 2.500 de euro.  Un Renault, fie el Scenic sau Laguna, construit în 2005, costă la fel. În această situaţie sunt mulţi cei care preferă o maşină mai nouă. Cu toate că se spune că cele germane sunt mai fiabile.

„Până acum toţi alergau după maşinile germane. Cei care le vindeau au ţinut la preţ, aşa că lumea a fost nevoită să se reorienteze. De ce să dau 3.000 de euro pentru o maşină germană din 2001 sau 2002 când, cu aceeaşi bani, îmi cumpăr un Renault sau un Ford. Cu cel puţin cinci ani mai tânăr”, ne-a explicat un potențial cumpărător.

Cei care au maşini second-hand de vânzare mai au şi alte alternative. Site-urile specializate în anunţuri de vânzări şi cumpărări sunt pline cu maşini second-hand. Preţurile celor afişate pe aceste site-uri sunt comparabile cu cele găsite în Piaţa de maşini. Astfel că mulţi sătmăreni îşi aleg maşina de acasă, fără să mai fie nevoiţi să se ducă la piaţă.

Însă mulţi dintre cei care aduc maşini second-hand din Occident o fac doar la comandă. Împreună cu clientul, caută o maşină pe internet din Germania sau Franţa. Iar în circa o săptămână şi jumătate maşina este adusă în ţară. Mai mult, la preţul prestabilit încă de dinainte.

 1 Comment on "Mașinile SECOND HAND sunt PREFERATE de sătmăreni. Vezi INFOGRAFIC"

  1. Mergeti la Baia Mare, daca vreti targ auto. La Satu Mare preturile sunt umflate.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.