Atenție, pescari! Jandarmii sătmăreni vă pun cu burta pe carte

arhivă

Jandarmii le recomandă pescarilor să strudieze legislația care are drept scop conservarea biodivertistății. Oamenii legii vor face și campanii de informare cu privire la noile prevederi legale. 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare aduce la cunoștința celor interesați că a fost publicat în  Monitorul Oficial nr.85 din 4 februarie Ordinului ministrului mediului privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019.

Jandarmii le recomandă pescarilor să studieze legislația din domeniu. Oamenii legii vor face și campanii de informare și sensibilizare a populației.

“Recomandăm pescarilor să studieze prevederile legale, care au ca scop conservarea biodiversității în habitatele piscicole naturale și existența unui fond piscicol bogat și variat. Jandarmii sătmăreni vor desfășura și în acest an o campanie de informare pentru prevenirea faptelor de braconaj piscicol și sensibilizarea opiniei publice în vederea respectării legislației în vigoare pe linie de pescuit și acvacultură, publicul țintă reprezentându-l persoanele care pescuiesc sportiv în habitatele naturale din județul Satu Mare,” se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei sătmărene.

Prohibiție 2019:

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, în perioada 26 aprilie – 9 iunie inclusiv.

Ordinul de ministru poate fi consulatat aici. 

2 Comments on "Atenție, pescari! Jandarmii sătmăreni vă pun cu burta pe carte"

  1. Nagy Alexandru | februarie 12, 2019 at 19:21 |

    cam tarziu vati trezit Domni ai legi , asa se procedeaza la noi dupa ce victima este inconstient sau decedat atunci intervin organele competente si fac legea ! dar pana acuma unde ati fost ???

    View Comment
  2. Molnar Sebastian | februarie 15, 2019 at 09:05 |

    Stmati jandarmi daca tot se vor face controale hai sa trecem si la dimensiunea de retinere a unori specii de pesti daca tot punem mana pe carte!(Bineinteles dupa perioda de prohibitie).

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre jandarmi
Proiect major al unei clinici de recuperare la Tășnad, în fosta unitate a Jandarmeriei

Închide