ATENȚIE, sătmăreni! Fructe stropite cu substanțe periculoase în supermarket-uri

În unele supermarket-uri din municipiul Satu Mare sunt scoase la vânzare citrice tratate cu Thiabendazol/Imazalil, o substanță extrem de controversată. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor și este folosită pentru combaterea bolilor la plante, având o acțiune fungicidă.

Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor. Ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă.

Fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte.

Imazalilul este o substanță autorizată în 24 de state membre, inclusiv în România, începând de la 1 ianuarie 2012, până la 31 decembrie 2021, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului European care stabilește limitele maxime admise, adică 5 mg/kg, la citrice.

În România, se înregistrează anual 260 de noi cazuri de diabet şi 500 de cancer la copii. Anul acesta, 122 de tone de pesticide contrafăcute extrem de periculoase au fost confiscate în 16 țări europene.

Fii primul care comentează! despre "ATENȚIE, sătmăreni! Fructe stropite cu substanțe periculoase în supermarket-uri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, cumpărături
Cel mai tare loc de muncă inventat vreodată la NEPI Satu Mare. Visul oricui

Închide