ATENȚIE. Sătmăreni păgubiți cu mii de lei de falși angajați ai unei firme de cablu

Șarlatanii găsesc noi metode pentru a-i lăsa pe cetățeni fără bani. Doi bărbați s-au dat drept angajați ai unui operator de cablu și au reușit astfel să intre în casa unor pensionari din municipiul Satu Mare, pe care i-au lăsat fără bani.

Cuplu de pensionari lăsați fără agoniseală

Infractorii găsesc noi și noi metode pentru a-i înșela pe cetățenii de bună-credință. După ce în anii anteriori se dădeau drept angajați ai firmelor pentru deratizare, acum șarlatanii se folosesc de numele companiilor de cablu.

Concret, în cursul zilei de joi, doi bătrâni, domiciliați în Cartierul Micro 14, au fost înșelați de doi invidizi. Șarlatanii le-au spus victimelor că sunt de la o firmă de televiziune prin cablu si internet, iar sub acest pretext au intrat în casa la doi bătrâni, în vârstă de circa de 80 ani, pe care i-au deposedat de peste 4.000 lei.

Alt incident similar în ianuarie 2019

Un  de incident de acest gen a avut loc în 15 ianuarie 2019. Doi bărbați, sub pretexul că lucrează pentru un operator și trebuie să facă verificări de rutină, au intrat în casa unei persoane și au sustras o sumă de bani.

Aceștia au cerut o sumă modică în primă fază, iar unul dintre indivizi a urmărit proprietarul, ca să vadă unde își ține banii. Ulterior, celălalt individ a ținut proprietarul de vorbă, iar complicele s-a dus la locul în care erau depozitați banii și i-a sustras.

Incidente similare au fost raportate în Satu Mare și în anii anteriori.

 

Pentru a preveni comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţă, poliţiştii vă recomandă să fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute. Oamenii legii recomandă să nu permiteți accesul acestora în locuință. Dacă totuși o faceți, polițiștii vă îndeamnă să nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru scurt timp. De asemenea, dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat poliția și alertați vecinii.Fii primul care comentează! despre "ATENȚIE. Sătmăreni păgubiți cu mii de lei de falși angajați ai unei firme de cablu"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Digi, firmă de cablu, înșelăciune, Inspectoratul de Poliție Județean
Piromanul din Satu Mare a revenit?! Încă un incendiu provocat intenționat pe Drumul Careiului

Închide