FOTO. Avertismentul autorităților: Drumul NU este tomberon de gunoi!


Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a desfășurat mai multe acțiuni de igienizare a zonei drumurilor și parcărilor. Angajații au curățat și acostamentul drumului național 19, în județul Satu Mare. În urma acțiunilor, autoritățile au tras și un semnal de alarmă. 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a desfășurat mai mutle acțiuni de igienizare vizate fiind zonele adiacente ale drumurilor și parcările. Activități au avut loc pe DN1F și DN19, în județul Satu Mare, dar și pe drumul național 74, în județul Alba.

În urma acțiunilor, autoritățile au tras și un semnal de alarmă din cauza gunoaielor aruncate pe drum.

“Atenție! Drumul NU este tomberon de gunoi!”, au ținut să sublinieze cei de la Direcția Regională.

Nu este pentru prima dată când cei de la Drumuri și Poduri încearcă să atragă atenția asupra faptului că unii participanți la trafic preferă să arunce gunoaiele la marginea drumurilor naționale.

Acțiuni similare au fost desfășurate și de autoritățile sătmărene și de ONG-uri.

Probleme au fost raportate în albiile de râu, dar și în păduri, acolo unde voluntarii au adunat în urma campaniilor succesive de igienizare zeci de saci cu gunoaie.

Pe lângă gunoiul aruncat aiurea, localitățile se confruntă și cu depozitarea ilegală a deșeurilor.

În municipiul Satu Mare, Poliția Locală a ajuns să facă apel inclusiv pe pagina de socializare solicitându-le sătmărenilor să raporteze dacă surprind persoane care descarcă deșeuri pe spațiul public.

Și voluntarii au atras în repetate rânduri atenția asupra gunoaielor lăsate pe marginea drumului sau în parcările de la intrarea în municipiul Satu Mare.

Mai mult, apărătorii drepturilor animalelor au avertizat și ei că terenurile virane, dar și zonele de la intrarea în oraș au devenit spații predilecte pentru cei care abandonează animale.

Iar locuitorii au raportat că și pasagerii preferă să arunce gunoiul direct de pe geamul trenurilor, iar în zona căilor ferate se adună mereu deșuri.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Avertismentul autorităților: Drumul NU este tomberon de gunoi!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ecologie, gunoi
FOTO. Punct de colectare vandalizat în Satu Mare. Tomberoane și gunoaie lăsate în drum

Închide