Când vom afla dacă se deschid sau nu mall-urile. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a precizat că o decizie cu privire la deschiderea mall-urilor, dar și în ceea ce privește alte măsuri de relaxare, va fi luată cu trei sau patru zile înainte de jumătatea lunii în curs. Toate hotărârile, a spus Orban, vor fi luate doar după ce ele sunt evaluate de specialiști. 

Într-o declarație susținută la Cernica, cu ocazia lansării proiectului “Produs în Arie Naturală Protejată”, premierul a precizat că o decizie cu privire la deschiderea mall-urilor va fi luată cu trei sau patru zile înainte de 15 iunie. Orban a precizat că guvernul a gândit un plan de relaxare din 15 în 15 zile, pentru a putea evalua riscul epidemiologic al fiecărui tip de activitate.

“Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie. Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerului Sănătăţii”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mall-urile vor fi redeschise după data de 15 iunie

Premierul a mai spus și că decizile luate cu privire la relaxare depind de evoluția epidemiologică, un lucru subliniat și de ministrul Tineretului și Sportului, care a vorbit astăzi despre o eventuală redeschidere a sălilor de fitness.

După o creștere înregistrată în cursul zilei de ieri, astăzi, numărul cazurilor a scăzut.

Autoritățile au atras atenția că o aventuală creștere a numărului de îmbolnăviri poate să atragă noi restricții.

Oficialii au făcut apel la populație și i-au rugat pe cetățeni să respecte toate măsurile de igienă și distanare fizică.

1 Comment on "Când vom afla dacă se deschid sau nu mall-urile. Anunțul făcut de Ludovic Orban"

  1. In planul acela etapizat se tinea seama de oameni ca dansul si colegii sai de guvern care dupa ce sa ratoiau la institutiile statului ca au dat posibilitatea oamenilor sa conteste sanctiunile pentru incalcarea restrictiilor le incalca flagrant chiar ei.
    Poate ipocrizia ar trebui pedepsita aspru. Stiu eu munca silnica pe viata sau ceva de genul acesta

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Redeschiderea sălilor de fitness, dar cu reguli noi. Ce spune ministrul Stroe

Închide