VIDEOREPORTAJ. Directorul APM pleacă din funcție cu capul sus. Se pensionează

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a organizat astăzi o conferință de presă în care a anunțat oficial că merge în pensie din 15 iunie 2020. Și asta după ce i s-a revocat prima solicitare de prelungire a activității cu încă un an de zile, în vederea finalizării proiectelor inițiate.

Bekessy conduce APM Satu Mare de 15 ani. Mai exact, din 7 noiembrie 2005 şi până în prezent. Este, indiscutabil, unul dintre cei mai longevivi, cei mai de succes și cei mai apreciați directori de instituții publice din România, nu doar din județul Satu Mare.

”Eu în ianuarie am decis să mă duc în pensie, începând din 15 iunie. Fapt pe care l-am și comunicat colegilor, ca să ne pregătim, să predau ștafeta. Dar asta în ideea în care în iunie urma să tăiem panglica la două obiective importante. Un proiect care se realizează la Odoreu, Dar din cauza pandemiei, am solicitat Uniunii Europene o prelungire de un an de zile. Iar celălalt proiect este parcul S.O.S. de la Centrul de recreere Kentaur, care nu am reușit să îl finalizăm. De asta am dorit să mai rămân în funcție, să le duc la bun sfârșit. Eu mai întreb: ce director și coleg este acela care în vreme de pandemie întoarce spatele, pleacă și nu îl interesează ce se întâmplă după el?”, a precizat directorul APM.

Elisabeta Bekessy a explicat că nu a primit nicio explicație pentru motivul revocării primei solicitări de prelungire a activității, dar că se va supune acestei decizii venite pe linie ierarhică.

”Pornind de la aceste considerente, am solicitat șefilor mei ierarhici prelungirea rămânerii în instituție, lucru care s-a și întâmplat. Dar, după câteva zile, din motive pe care nu le știu, dar eu, ca de obicei, dacă vine o decizie de la organul ierarhic, eu mă conformez. Am să îmi continui”, a precizat reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare. 

4 Comments on "VIDEOREPORTAJ. Directorul APM pleacă din funcție cu capul sus. Se pensionează"

 1. poate să facă cerere să lucreze doamna Elisabeta Bekessy încă 2 ani, adică până la 65 ani, dar nu în funcție tot de director ci numai de executie!!!!!! ce nu se știe treaba asta!!!!păi ce vrea după ce i s-a stabilit pensia să mai încaseze încă 2 ani salar de director?????? păi după ce a întrunit condițiile de pensionare funcția de director devine vacantă și trebuie să fie scoasă la concurs!!!!!!!! Păi doamna Elisabeta Bekessy ce a vrut să o țină cineva după ce a întrunit condițiile de pensionare încă 1 sau 2 ani în calitate de director!!! Păi dacă e așa experimentată să-și împărtășească experinta si de pe o funcție de execuție, să mai și lucreze puțin că de 15 ani a cam uitat, la fel ca toți directorii numiți politic prin concurs formal!!!!!!!!!!

  View Comment
 2. Păăăi…

  View Comment
 3. Să-i ridicăm o statuie…

  View Comment
 4. Zeci de persoane așteptau și ele să fie directori. E bine așa.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Agenția pentru Protecția Mediului
ANCHETĂ. Directorul APM Satu Mare, executat la cererea prefectului. A refuzat să încalce legea

Închide