CENTENAR. Dispărută fără urmă, statuia ”Eroului Necunoscut” refăcută și reamplasată în centrul Sătmarului

Instituţia Prefectului Judeţului Satu Mare, Garnizoana Satu Mare, Muzeul Judeţean Satu Mare, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria” – filiala Satu Mare şi Asociaţia Civică Tempora Satu Mare organizează în data de 27 februarie 2018, ora 14:00, la Cercul Militar al Garnizoanei Satu Mare, un eveniment deosebit dedicat Centenarului Marii Uniri. Este vorba despre vernisajul expoziţiei fotografice “Jertfa eroilor pentru făurirea României Mari”, în care vor fi prezentate imagini cu monumente ridicate pe raza judeţului Satu Mare în memoria eroilor din Primul Război Mondial.

De asemenea, vor fi prezentate fotografii de epocă şi un scurt istoric al Monumentului Eroului Necunoscut, care a fost inaugurat la 1 Decembrie 1922 în Piaţa Libertăţii din municipiul Satu Mare şi care a dispărut fără urmă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Surse au declarat că ”Monumentul Ostașului Român” va fi refăcut și va fi reamplasat în zona centrală a municipiului Satu Mare, cu ocazia centenarului Marii Uniri.

Prezentările de specialitate vor fi făcute de către dr. Daniela Bălu – director al Muzeului Judeţean Satu Mare, dr. Viorel Câmpean – istoric, cercetător şi documentarist de la Biblioteca judeţeană Satu Mare şi colonel (r) Voicu Şichet – redactor coordonator al revistei “Eroii Neamului”

”Intenţia noastră este ca expoziţia să fie deschisă până la 1 decembrie 2018, perioadă în care va putea fi vizitată de cât mai mulţi sătmăreni, mai ales de către elevi, însă, la solicitarea altor instituţii şi organizaţii din municipiu sau din judeţ, aceasta va fi relocată pentru diferite perioade de timp în sediile acestora”, spun organizatorii.

Fii primul care comentează! despre "CENTENAR. Dispărută fără urmă, statuia ”Eroului Necunoscut” refăcută și reamplasată în centrul Sătmarului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.