Cod galben de inundații în județul Satu Mare. Zonele în pericol


Institutul Național de Hidrologie a emis o avertizare cod galben de inundații care vizează și județul Satu Mare. Cotele de atenție pot fi depășite pe râul Tur, spun specialiștii. 

Institutul Național de Hidrologie a emis o avertizare cod galben de inundații valabilă pentru mai mutle județe din nordul și centrul țării, inclusiv județul Satu Mare, unde vizat este cursul râului Tur.

“În intervalul 20.09.2017 ora 18:00 – 21.09.2017 ora 24:00 va fi ]n vigoare o atenționare cod galben de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lӑpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi (judeţul Bistriţa Năsăud), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Slaj, Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţul Bihor), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, (judeţele Dâmboviţa şi Prahova), Prahova – bazin superior şi afluenţi (judeţul Prahova), Buzău – afluenţi bazin mijlociu (judeţele Buzu și Prahova),” arată INHGA.

În acest interval, pot avea loc scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Dâmboviţa, Prahova şi Maramureş.

institutul menționează  că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Cod galben de inundatii

sursa: INHGA

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice prognoza hidrologică va fi actualizată.

Satu Mare, împreună cu aproape toate județele din țară, se află sub avertizare cod galben, emisă de către ANM.Fii primul care comentează! despre "Cod galben de inundații în județul Satu Mare. Zonele în pericol"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cod galben
COD GALBEN de vijelii, grindină și descărcări electrice în județul Satu Mare

Închide