Concurs culinar pescăresc în Grădina Romei! De la sarmale, ciorbă sau papricaș din pește!


Și în acest an, în 25 august, în Grădina Romei din municipiul Satu Mare va fi organizată în cadrul Zilelor Partium competiția gastronomică dedicată specialităților de pește. Ideea de bază a evenimentului culinar este ca preparatul de bază să fie peștele – unul dintre ingredientele rar folosite, dar cu atât mai variat pregătite în bucătăria maghiară. Indiferent că este vorba despre o specie de apă curgătoare sau stătătoare, carnea de pește este consumată sub formă de supe, tocănițe, afumată sau prăjită.

Crapul cea mai populară specie de pește

Kacsó Zoltán, inițiatorul și organizatorului principal al competiției a precizat că se vor folosi multe rețete vechi.

”În fiecare an, concursul de gătit este foarte atractiv la care își anunță participarea tot mai multe echipe de prieteni sau familii. Anul acesta ne așteptăm la prepararea a cel puțin 12 feluri de mâncare din partea concurenților. În ultimii 17 ani, aceștia au reușit să surprindă de fiecare dată juriul profesionist condus de Pál Szabó Mihály. Anul trecut, o echipă din Tiszafüred (Ungaria) de exemplu, a gătit sarmalele din carne de pește, deci anul acesta ne așteptăm să vină, din nou, cu o specialitate deosebită. În plus față de noutăți, se vor regăsi gusturile distinse, tipice regiunilor ungare, precum papricașul de pește din Satu Mare, ciorba de pește din Szeged sau plătica prăjită în făina cu ardei, specific regiunii Balaton”, a declarat Kacsó Zoltán

Lista este deja deschisă, participările se pot înregistra personal, la sediul UDMR din Satu Mare.

Nu doar aromele / gusturile contează

Pentru pregătirea specialităților Organizatorii asigură 3 kg de carne de crap pentru fiecare echipă, iar bucătarii sunt liberi să adauge și alte ingrediente în stare crudă sau congelată, aduse de acasă. Membrii juriului nu fac distincție în ceea ce privește tipul de carne folosit, clasamentul final va fi determinat de alte criterii.

„Juriul se implică activ în gătit, membrii acestuia vizitează toate mesele / echipele cu un microfon și urmărește atent tot procesul de gătire, oferind sfaturi pentru câteva trucuri tehnice. La final, pe lângă calitatea gustului preparatelor, echipele câștigătoare sunt selectate prin compararea procesului de pregătire, a elementelor de creativitate, de inovație și de prezentare /servire a produsului finit. Și înacest an cei mai buni bucătari, specialiști ai preparatelor de pește vor primi ca recunoaștere a meritelor, diplome și cupe” a precizat Kacsó Zoltán.Fii primul care comentează! despre "Concurs culinar pescăresc în Grădina Romei! De la sarmale, ciorbă sau papricaș din pește!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Zilele Partium
Peste 60.000 de persoane, așteptate la Zilele Maghiare, în municipiul Satu Mare

Închide