Coronavirus: Primăria Satu Mare, măsuri de prevenție. Ce decizii s-au luat

Autobuzele vor fi dezinfectate, la fel și spațiile comune ale instituțiilor publice, anunță autoritățile locale. Creșele și centrele Primăriei își sistează activitatea, iar evenimentele programate la teatre și filarmonică sunt suspendate. În plus, autoritățile fac un apel la cetățeni și îi roagă să utilizeze mijloacele de plată electronice, dacă vor să își achite obligațiile fiscale. Oficialii au făcut și un apel la calm.

Autoritățile din municipiul Satu Mare au anunțat noi decizii pentru a preveni îmbolnăvirea cu coronavirus. O atenție specială este acordată mijloacelor de transport în comun, au precizat oficialii într-un comunicat de presă.

“Transurban continuă măsurile de dezinfecție în autobuze atât pe timpul nopții, dar acum și pe timpul zilei în autobuzele aflate în garaj. Dezinfectarea automatelor de bilete se face de 2 ori pe zi. Dezinfecția se face de preferat la finalizarea traseului, la capăt de linie”, spun autoritățile sătmărene.

Alte măsuri se referă la igienizarea spațiilor comune ale instituțiilor publice, inclusiv prin achiziționarea de soluții antibacteriene și dezinfectanți. Prin grija Serviciului pentru Situații de Urgență au fost distribuite măști de protecție personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului și din cadrul instituțiilor subordonate D.E.P și D.I.T.L, au precizat autoritățile.

Deciziile Comitetului pentru Situații de Urgență: Evenimente suspendate, creșe și centre închise

Primarul Kereskényi Gábor, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și membrii Comitetului au decis ca pe durata întreruperii cursurilor, școlile să fie supuse acțiunilor de dezinfectare. În plus, se sistează activitatea creșelor și a centrelor de zi aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială (în perioada 11.03.-22.03.2020, cu posibilitate de prelungire, în cazul în care C.N.S.S.U hotărăște acest lucru);

Măsuri de dezinfecție vor lua și instituțiile subordonate: Direcția de Asistență Socială, Direcția de Evidență a Populației, Direcția de Impozite și Taxe Locale, Apaserv SA, Administrația Domeniului Public;

Se vor achiziționa suplimentar materiale dezinfectante, fiind alocate din bugetul local toate sumele necesare pentru completarea stocurilor de materiale dezinfectante

Se vor efectua acțiuni igienizare la toate instituțiile publice din subordinea Primăriei, a spațiilor destinate publicului, precum și a spațiilor pentru angajați, cu substanțe antibacteriene/biocide.

Autoritățile atenționează și că eveneimentele care se desfășoară pe raza orașului au nevoie de avizul DSP, iar abia apoi vor fi încuviințate și de autoritățile locale.

Cu toate astea, ca măsură de precauție, toate spectacolele organizate în incinta Teatrului de Nord, Filarmonicii Dinu Lipatti, și a Centrului Cultural ,,G.M. Zamfirescu”, se suspendă până în 31 martie. Se interzice și accesului spectatorilor la evenimentele sportive desfășurate sau organizate de Clubul Sportiv Municipal Satu Mare

Sătmărenii sunt rugați să folosească posibilitățile de programare online și să utilizeze mijloacele de plată, tot prin internet.

“Pentru plata taxelor și a impozitelor, rugăm cetățenii să folosească cu prioritate metodele de plată online și să se prezinte la Direcția de Evidență a persoanelor doar în baza programărilor realizate pe site-ul www.satu-mare.ro”, spun autoritățile sătmărene.

Autoritățile au făcut și un apel către populație.

“Îndemnăm populația la calm, să evite locurile aglomerate și să nu distribuie știri neverificate. Primăria va informa populația cu privire la toate măsurile de prevenire a infectării cu coronavirrus”, este apelul făcut de autorități.

2 Comments on "Coronavirus: Primăria Satu Mare, măsuri de prevenție. Ce decizii s-au luat"

  1. De ce autobuze mici avem parte la 7 dimineața în care stam ca sardelele și mai vine și controlul,cum e posibil sa ne mai protejam de vreo infecție? Iar dacă am cerut explicații ni s-a răspuns ca asta e, nu este alt autobuz,sa reclamam în alta parte. Și ca să fiu mai clara este vorba de autobuzul nr.2.

    View Comment
  2. Inainte de a porni la lucru , trebuie mincati 3-4 catei de usturoi si ceva ceapa si sa vedeti cum se va asigura distanta minima de 2m fata de D-vs.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Măsuri speciale la Spitalul Județean Satu Mare. Accesul interzis, cu câteva excepții

Închide