COVID-19 Satu Mare: Colegiul Național “Mihai Eminescu” intră în scenariul roșu


Potrivit informațiilor PresaSM, trei elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Pentru cel puțin 14 zile, elevii vor învăța doar în sistem online.

Ordinul 5487/1494/2020 al ministerului Educației prevede că, în situația în care sunt înregistrate trei cazuri, unitatea școlară trece în scenariul III care presupune suspendarea tuturor cursurilor în persoană.

“Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie”, mai prevede actul normativ.

Astăzi, Instituția Prefectului a precizat că o școală din județ va intra în scenariul roșu după confirmarea a trei cazuri la nivelul școlii de COVID-19.

Este de așteptat ca cel puțin pentru 14 zile, elevii liceului să învețe exclusiv în sistem online.

Școlile din municipiul Satu Mare au intrat, potrivit unei decizii avizate de CJSU în scenariul galben, care presupune un sistem mix de cursuri în persoană și ore care se desfășoră online.

La nivelul județului Satu Mare, încă o școală, cea din localitatea Ciumești, se află în scenariul roșu, care duce la suspendarea cursurilor în persoană.

Colegiul Național “Mihai Eminescu” este primul liceu care intră în scenariul roșu.Fii primul care comentează! despre "COVID-19 Satu Mare: Colegiul Național “Mihai Eminescu” intră în scenariul roșu"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Record de cazuri noi în județ

Închide