Municipiul Satu Mare este neoficial în scenariul galben. Rata de infectare: 1.8, autoritățile ezită


Cu toate că nu a fost făcut un anunț oficial în acest sens, municipiul Satu Mare este în scenariu galben după ce rata de infectare a depășit 1.5.

Potrivit surselor PresaSM, la nivelul municipiului reședință de județ, în cursul zilei de duminică s-a înregistrat o incidență de 1.81, asta în timp ce la Carei incidența a ajuns la 1.199. Și la Negrești-Oaș, potrivit documentului consultat de PresaSM, incidența a trecut de 1.5, ceea ce înseamnă că școlile ar trebui să treacă în scenariul II, cel care presupune un sistem mix de cursuri online și în persoană.

Autoritățile încă ezită

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a comunicat încă oficial faptul că în municipiul Satu Mare s-a depășit inciența cumulate de 1.5 și nici nu a impus măsuri suplimentare.

Incidența de peste 1.5 a fost depășită încă din cursul săptămânii trecute, potrivit surselor PresaSM, iar o decizie publică a CJSU a încuviințat trecerea școlilor din municipiul Satu Mare și Carei, cel puțin până pe data de 30 octombrie, în scenariul galben.

Mai mulți părinți au precizat pentru PresaSM că au aflat de la copii faptul că aceștia vor trece în sistem online, fără o informare prealabilă sau oficială din partea instituției de învățământ. Alți părinți au aflat de pe grupurile de socializare.

Autoritățile nu informează, părinții află din presă

În unele unități școlare, membri ai Consiliilor de Administrației, cei care ar fi trebuit să voteze trecerea școlilor într-un alt scenariu, au aflat din presă faptul că s-a optat pentru cursuri online după ce deja hotărârea CJSU a fost făcută publică.  

În alte județe, Prefecturile transmit în mod constant informații cu privire la ratele de infectare din localitățile județelor, atât prin intermediul presei, cât și pe paginile de socializare.

Kereskenyi spune că situația nu e foarte gravă

Întrebat despre situația în municipiul Satu Mare, primarul Kereskényi Gábor a precizat că responsabilitatea revine Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

“Astfel de măsuri se iau de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Primăria ia doar supra-măsuri, acolo unde este cazul,” a precizat pentru PresaSM primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat rata de infectare de 1.8 de la nivelul municipiului.

Cel mai important liceu din Satu Mare, în scenariul roșu

În cursul zilei de astăzi, Instituția Prefectului a anunțat că o altă școală din mediul urban, fără a preciza orașul și numele școlii, a trecut în scenariul roșu. Din informațiile noastre, Colegiul Național “Mihai Eminescu” urmează să treacă în scenariul roșu.

Prin comparație, Comitetul Județean pentru Siutații de Urgență a luat decizii ca, în acele localități în care incidența a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori, masca să devină obligatorie în toate spațiile publice.2 Comments on "Municipiul Satu Mare este neoficial în scenariul galben. Rata de infectare: 1.8, autoritățile ezită"

  1. Puneți presiune pe autorități, presa e a treia putere in stat!

    View Comment
  2. Mii de părinți sunt revoltați de măsurile luate haotic fără să se gândească la ei. Cu cine
    să-și lase copiii? Sunt pe cale să-și abandoneze locurile de muncă să stea acasă cu copiii. Se simte o tensiune extraordinară la părinți.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Colegiul Național “Mihai Eminescu” intră în scenariul roșu

Închide