Cum ar putea unele primării din județul Satu Mare să pună lacătul pe ușă

Asociația Orașelor din România a transmis o scrisoare deschisă Guvernului, prin care îi acuză pe membrii Executivului că au “păcălit” primarii și continuă susținerea unui buget care ar putea duce orașele din țară la faliment.

Reprezentanții Asociației Orașelor din România au purtate discuții cu ministerul Finanțelor și cu unul dintre consilierii premierului doar că, spun cei de la AOR, ei nu au fost luați în seamă de Executiv, asta deși au avertizat în repetate rânduri asupra dificultăților în care se vor afla primăriile din cauza bugetului național.

“După “păcălelile” succesive ale ministrului de finanțe, susținut de Prim-Ministrul României, și după ce guvernul ne-a deposedat de mulți bani din bugetele locale în primele trei luni ale acestui an, primarii de orașe consideră că, prin neluarea în seamă a propunerilor făcute de Asociația Orașelor privind bugetul, s-a ajuns deja să discutăm despre localități aflate la limita supraviețuirii și poate chiar în pragul falimentului,” se arată în scrisoarea deschisă transmisă de primari. 

Primarii spun că este nevoie de o întâlnire de urgență pentru rezolvarea situației

“Considerăm că aceste subiecte sensibile și arzătoare pentru primarii și locuitorii orașelor din România trebuie puse pe agenda publică și, mai ales, urgent rezolvate, în caz contrar, alternativa rămasă fiind cea de a pune lacătul pe ușile primăriilor. În urma consultării membrilor AOR, vă solicităm o întrevedere de urgență, pentru discutarea și rezolvarea problemelor orașelor ajunse în criză,” mai arată sursa citată.

Un semnal de alarmă similar a fost tras și de Asociația Municipiilor, care a vorbit tot despre sistarea investițiilor și oprirea dezvoltării.

Este și poziția pe care a exprimat-o public primarul municipiului Satu Mare, după ce modul în care a fost alcătuit bugetul național a avut un impact negativ asupra bugetului local.3 Comments on "Cum ar putea unele primării din județul Satu Mare să pună lacătul pe ușă"

 1. 30 la sută din personal sa ramana restul acasă la alte munci.birocratii trantorii societății bugetari.

  View Comment
 2. Primăria nu se ocupa de problemele cetățenilor.
  Cetățenii din bl.E5,7,9 au cerut amenajarea zonei aferentă bl. În parcări cu plata , zona este folosita in acest scop.
  Primarul Coica , actualul primar a promis în scris că vor amenaja zona ….
  Credem că agenda Primărilor nu coincide cu a cetățenilor .
  Santem supărați , disconfortul parcărilor este sufocant in aceasta zona -cetatenii sânt disperați.
  Sper că Primarul sa-si țină promisiunea și să ne scape de calvarul parcării autoturismelor.
  Poate că ar fi necesara o formă de protest a locuitorilor din zona !?ne gândim !

  View Comment
 3. Marim ,pardon-reasezam,actualizam, taxele si impozitele locale,si am rezolvat problema.Si mai ramin si ceva banuti pt a cumpara inca un dispozitiv de sonorizare si vot si mai performant pt sedintele de consiliu.Poate acesta , actual, se strica si sa fie una de rezerva.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Guvernul României
PSD, despre efectele guvernării în Satu Mare: Salariile au crescut cu 47%, iar pensiile cu 25%

Închide