Cum controlează UDMR tot județul Satu Mare. PNL și PSD, niște simpli vasali

UDMR controlează politic întregul județ Satu Mare. Este un adevăr factual, care nu poate fi contrazis de către nimeni. Liderii PNL și PSD sunt niște simpli vasali în anticamera liderilor județeni și locali ai UDMR. Vă explicăm cum au reușit reprezentanții politici ai comunității maghiare să îi fidelizeze pe liderii principalelor două partide românești din județ.

Liderii PNL, fidelizați cu funcții

Președintele Organizației Județene Satu Mare a Partidului Național Liberal (PNL), Adrian Albu, a primit funcția de viceprimar al municipiului Satu Mare. Mai mult, a doua funcție de viceprimar a municipiului Satu Mare a revenit tot unui apropiat al lui Adrian Albu. Este vorba despre Gheorghe Stan, pe care nu îl recomanda nimic pentru această funcție. Niciunul din cei doi nu ies din cuvântul primarului și președintelui Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor.

Culmea ironiei, nici când liderii UDMR Satu Mare au făcut un atac furibund la adresa președintelui României și a liderului de facto al PNL, Klaus Iohannis. Asta cam spune tot vivazi de relația liderilor locali ai celor două formațiuni politice.

Un alt lider PNL devenit o ”mână dreaptă sau stângă”, după caz, este vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, liberalul Ioan Rus. Acesta s-a remarcat în mai multe rânduri ca și un apărător al președintelui Consiliului Județean Satu Mare și lider județean al UDMR, Pataki Csaba. Nici Ioan Rus nu a reacționat după atacurile furibunde ale lui Pataki Csaba la adresa PNL și a lui Klaus Iohannis.

Liderii PSD, ”docilizați” încă înainte de a ajunge pe funcții

Un studiu de caz este cel al actualul lider al Organizației Județene Satu Mare a PSD, Ionuț Oneț. Acesta deține funcția de președinte executiv și președinte interimar al PSD, după ce social-democrații nu au reușit să își aleagă un președinte ”plin”.

Este cunoscut faptul că Ionuț Oneț este un produs și un protejat al primarului municipiului Carei și lider al Organizației Municipale Carei a UDMR, Kovacs Eugen. În luările sale de poziții publice, Oneț pare să execute întocmai directivele primarului de Carei, în special în satul Ianculești, care aparține administrativ de al doilea municipiu al județului Satu Mare. După numirea lui Oneț în fruntea Organizației Județene a PSD, putem deduce că UDMR are o influență covârșitoare la nivel de decizie asupra liderilor social-democraților sătmăreni.

Unii își sacrifică proprii oameni pentru a păstra ”echilibrul”

Fostul lider absolut al PSD Satu Mare, Mircea Govor, este cel care l-a pus pe Ionuț Oneț în funcția de președinte executiv. Și-a asumat acest lucru în mod public. Nu știm dacă pentru servilismul său, căci la nivel politic Oneț nu a demonstrat prea multe în activitatea sa.

Mircea Govor s-a remarcat în ultima vreme după ce s-a debarasat (acesta este cuvântul cel mai potrivit) de Victor Constantinovici, cel mai important jurnalist de la Nord Vest TV. Televiziune a social-democratului Govor.

Gurile rele susțin că Victor Constantinovici ar fi fost îndepărtat pentru criticile repetate la adresa conducerii UDMR de la nivelul municipiului și a județului Satu Mare. De altfel, după ce a fost îndepărtat Constantinovici, președintele UDMR Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a mers (surpriză pentru cunoscători) într-o emisiune la Nord Vest TV! Fapt care nu s-a mai întâmplat de circa patru ani, atâta timp cât emisiunea lui Victor Constantinovici – Ora adevărului – se afla în grila televiziunii manageriate de Mircea Govor.

În schimb, Mircea Govor a susținut la acea dată că nu îi reproșează lui Constantinovici activitatea din cadrul televiziunii și, implicit, a emisiunii ”Ora adevărului”, ci o serie de articole apărute în spațiul online.

”Nu mi-a convenit doar că pe anumite pagini și grupuri de Facebook – pe care am înțeles că le coordonează – au apărut o serie de atacuri la mai multe persoane publice. S-a creat falsa idee că eu, personal, aș fi în spatele acelor atacuri. I-am cerut lui Victor să renunțe la acele atacuri de pe Facebook, ca să nu se asocieze imaginea cu televiziunea Nord Vest TV. Nu a fost de acord, așa că am fost nevoit să întrerupem colaborarea”, a precizat Mircea Govor în ianuarie 2020.


Nota redacției: Rugăm liderii politici (în special cei din PSD) să nu se mai laude că ar avea vreo minimă influență asupra redacției PresaSM. Nu ne-am modificat politica editorială nici la rugămințile și nici la presiunile unor oameni politici. 4 Comments on "Cum controlează UDMR tot județul Satu Mare. PNL și PSD, niște simpli vasali"

 1. Sătmărean91 | mai 18, 2020 at 21:17 |

  Din suflet va spun un BRAVO pentru acest articol si mai ales pt pozitia ferma pe care o mentineti si nu va lasati calcati in picioare de toti acesti politicieni.
  Va multumesc ca existati.
  Suntem multi cei care va urmarim zi de zi si va apreciem articolele.
  Bravo inca odata ca nu va lasati influentati si manipulati pe toate partile.

  View Comment
 2. Cetatean | mai 18, 2020 at 23:01 |

  Mare dreptate aveți! Oricine a citit ce a postat pe facebook Pataki, a înțeles că pentru asemenea declarații împotriva președintelui României, ar trebui serios să dea explicații! Dar cine să i le ceară? PSD? Clar nu, deși prin cuvintele lui ataca România! PNL? Ei aveau obligația măcar morală, față de președinte. Dar care moralitate la niște indivizi pentru care interesele personale sunt mai presus de orice! Se mulțumesc toți, și PSD și PNL cu firimiturile aruncate de UDMR. Și înghit toate jignirile, precum cele ale lui Pataki.

  View Comment
 3. cetațean | mai 19, 2020 at 09:02 |

  Aveți dreptate, doar niște slugi! și PSD și PNL și toți ceilalți! Acceptă firimiturile aruncate în bătaie de joc de UDMR! Nici un politician român din Satu Mare nu a reacționat la părerile pe care le-a scris pe facebook Pataki despre președintele României. Care sunt clar o jignire la adresa românilor, nu doar a președintelui! Nici măcar PNLiștii nu au spus nimic! Cu atât mai mult cu cât Pataki are o funcție publică foarte importantă, plătită din banii României. Dacă vreun politician român ar fi scris așa ceva despre președintele Ungariei, toți politicienii UDMR ar fi sărit ca arși și ar fi cerut scuze publice. Dar pentru politicienii români demnitatea și moralitatea nu există. Există doar interesele personale. Cum să respecți astfel de indivizi?

  View Comment
 4. ASA SI? | mai 19, 2020 at 09:10 |

  Din pacate si acesti noi politicieni din partide vechi, ori partidele noi aparute nu aduc nici o raza de speranta. Aceiasi oameni mediocri, cu caractere indoielnice, usor de manipulat si de cumparat. Daca in partidele vechi este clar care sunt baronii care dicteaza de atatia ani, in partidele noi nu se vede de la Bucuresti ori de unde sunt conduse aceste formatiuni politice ce fel de oameni au ajuns sa le conduca in teritoriu? Pe ideea “ce naste din pisica soareci mananca” nu se prea vede vreo schimbare de traictorie daca acesti asa zisi politicieni vor ajunge in functii de conducere! …functii publice avand deja, fiind mostenite! Fereasca-ne Dumnezeu pe noi satmarenii cu asemenea specimene in functiile de decizie!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PNL, PSD
Terasele s-ar putea deschide de 15 mai. Legea ar putea fi modificată

Închide