Conducerea centrală a PSD vine la Satu Mare. ”Război” între Fedorca și Govor


Președintele național interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, după ședința Comitetului Executiv Național, că se va deplasa în județul Satu Mare, alături de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, când va decide soarta conducerii PSD Satu Mare.

Potrivit informațiilor PresaSM, Mircea Govor are șanse mari să obțină funcția de președinte al PSD, dată fiind apropierea de Paul Stănescu. La una dintre zilele de naștere ale lui Paul Stănescu, organizate într-un cerc foarte restrâns, Mircea Govor a fost printre puținii invitați, respectiv circa 50 de persoane.

În schimb, Aurelia Fedorca a fost o apropiată a fostului președinte Viorica Dăncilă.  În aceste condiții, lucrurile par să fie destul de clare.

“În momentul acesta am decis o deplasare în trei județe, împreună cu secretarul general și cine mai dorește dintre colegii noștri, la Satu Mare, la Cluj și la Timiș. Vă vom spune ce ne propunem după ce ne întoarcem de acolo”, a precizat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, în conferința de presă de după CEx.

Potrivit informațiilor PresaSM, președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca, și-a scris demisia, pe care a înaintat-o președintelui național interimat al PSD, Marcel Ciolacu.

În acest context, actualul președinte executiv județean al PSD, Mircea Govor, ar avea șanse reale să devină președintele județean interimar. Asta potrivit statului PSD. Există și posibilitatea – tot cu șanse reale – ca șefia PSD să fie asigurată, până la noi alegeri, de o persoană din altă organizație, precum Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.  

Potrivit surselor PresaSM, cert este faptul că Aurelia Fedorca nu prea ar dori să îi lase partidul lui Mircea Govor. Fapt de notorietate în rândul social-democraților. În cazul în care liderii naționali ar decide să se facă alegeri anticipate, există două tabere bine delimitate în PSD Satu Mare. Prima ar fi grupată în jurul senatorului Gabriel Leș, iar a doua în jurul lui Mircea Govor.

În acest moment, totul depinde de conducerea centrală a PSD.  Atât organizarea de alegeri anticipate (destul de improbabilă), cât și numirea la conducerea interimară a unei persoane din afara PSD Satu Mare. Tocmai pentru a împiedica ”vărsarea de sânge”.Fii primul care comentează! despre "Conducerea centrală a PSD vine la Satu Mare. ”Război” între Fedorca și Govor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Aurelia Fedorca, Mircea Govor
A început puciul la vârful PSD Satu Mare?! Președintele Fedorca: ”Vom face o analiză serioasă”

Închide