Cum fac unii sătmăreni BANI după MORȚI. O SCHEMĂ cu iz PENAL


Atunci când sunt disperaţi, oamenii recurg la cele mai bizare şi macabre metode de-a înşela autorităţile pentru a obţine beneficii materiale. Ei nu declară decesul rubedeniilor şi, lunar, îl aşteaptă pe poştaş în prag, cu zâmbetul pe buze, inventând tot felul de poveşti pentru a motiva absenţa beneficiarului de drept.

Şeful Biroului Prestaţii Sociale din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare, Adrian Bălaj, susţine că există cazuri în care serviciul pe care îl reprezintă se vede în situaţia de a recupera sume mari de bani de la aparţinătorii care nu au declarat decesul persoanelor cu handicap.

“Din păcate, avem şi cazuri în care nu suntem anunţaţi şi trebuie să recuperăm debitele. Şi se ajung la nişte debite destul de mari, având în vedere cuantumul acestei indemnizaţii”, a conchis reprezentantul SPAS Satu Mare.

De altfel, nedeclararea decesului şi încasarea indemnizaţiilor persoanei decedate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de articolul 215 din Codul Penal, şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 12 ani, precum şi ale infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de articolul 292 din Codul Penal, care se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.Fii primul care comentează! despre "Cum fac unii sătmăreni BANI după MORȚI. O SCHEMĂ cu iz PENAL"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.