Cum s-au ales niște vânători din Satu Mare cu o amendă de mii de lei

O asociație de vânători s-a ales cu o amendă drastică din partea DSVSA, după ce au încălcat normele legale cu privire la epidemia de pestă procină. Veterinarii vor continua controalele, având în vedere că au fost identificate două noi focare. 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu polițiștii, au continuat programul de verificare, pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane

Controalele mixte, în traficul rutier, vizează mișcarea animalelor și a produselor alimentare în special carnea de porc, preparate din carne de porc sau în amestec cu carne provenite de la alte specii de animale care se abatorizează, transporturile de furaje pentru animale, mai ales înlocalitățile din zona de protecție și supraveghere, unde au fost depistate focare sau cazuri.

Veterinarii au și amendat o asociație cu 6.000 de lei, pentru că a încălcat normele legale.

“Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 1 sancțiune contravențională în valoare totală de 6000 lei la o Asociație de vânătoare din județul Satu Mare pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare cu privire la prelevarea și păstrarea probelor de laborator de la mistreți în vederea depistării Pestei Porcine Africane,” se arată într-un comunicat al DSVSA.

În această perioadă au fost confirmate 2 focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Cehal și Orbău.

“Din cei 61 de mistreți găsiți morți – un număr de 33 capete au fost confirma i ca pozitivi, iar din cei 985 mistreți împușca i – un număr de 17 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi, în fondurile de vânătoare de pe raza județului,” explică veterinarii.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din județ, rămân închise până la noi dispozi ii.

2 Comments on "Cum s-au ales niște vânători din Satu Mare cu o amendă de mii de lei"

 1. Uhm, strașnic articol, doar că în entuziasmul vostru, ați omis să ne spuneți și cum s-au ales vânătorii cu amenda cu pricina.
  Da, de-acord, n-au respectat normele.
  Care dintre norme, și ce-au făcut de nu le-au respectat ? N-au prelevat probele cum ar fi trebuit ? N-au prelevat deloc ? Nu le-au păstrat corespunzător ? Le-au prelevat bine dar apoi le-au aruncat la gunoi în loc să le conserve cum spune norma ?
  Dacă nu aveți datele pentru a scrie un articol de la cap la coadă, poate-ar fi mai bine să nu-l mai scrieți.

  View Comment
 2. Pe cale de consecință, nu am mai scrie nimic fiindcă autoritățile ascund mai mereu datele. Și lucram cu firimituri de informatii, cu ce putem obține cât de cât. Asta este realitatea. Nu putem să îi acționăm mereu în judecată pentru refuz de informații.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre DSVSA, mistreți, pesta porcină africană
Pesta porcină a revenit. Două noi cazuri au fost confirmate la Satu Mare

Închide