Curat penal! Mega țeapă dată de un “procuror” în Satu Mare

Deși în repetate rânduri Poliția Română a avertizat cetățenii să manifeste prudenţă în cazul în care sunt contactaţi telefonic de persoane necunoscute care își atribuie calități false și care solicită sume de bani sub diferite pretexte, astăzi s-a înregistrat un nou caz de înșelăciune prin metoda ”accidentul”.

Reporterii PresaSM au aflat că un soț și o soție (în vârstă de circa 60 de ani), domiciliați în Cartierul Soarelui, pe strada Dâmboviței, au sesizat poliția că au fost înșelați cu suma de 3.000 de euro. Metoda prin care a fost determinată să dea suma de bani a constat în faptul că a fost sunată de o persoana de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind procuror şi care i-a spus că o persoană apropiată a făcut un accident de maşină şi că trebuie să plătească o sumă de bani. Cei doi soți au făcut rost de bani și astfel au căzut în plasa infractorilor.

Poliţia Română vă recomandă:

– verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale părţilor implicate în accidente rutiere;

– dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.Fii primul care comentează! despre "Curat penal! Mega țeapă dată de un “procuror” în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Razii de amploare în piețele din Satu Mare. Zeci de comercianți controlați de Poliție

Închide