Datele Google confirmă: Sătmărenii au lăsat-o mai ușor cu carantina


Ultimele date prezentate de Google arată că sătmărenii au început încet, încet să iasă din izolare. Scăderile înregistrate în mobilitate sunt mult mai puțin importante decât cele din luna martie, semn că unele activități de producție au fost reluate, iar sătmărenii au început să iasă din case. 

Chiar dacă restricțiile cu privire la mișcarea persoanelor încă nu au fost ridicate, datele colectate în lunile martie și primele zile ale lunii mai arată că mobilitatea este în creștere la Satu Mare, făță de cea înregistrată în luna martie, când și mai multe companii au suspendat activitățile de producție.

Astfel, dacă în martie se înregistra o scădere de 82% a mișcării pe segementul de retail și recreere, în aprilie și mai, scăderea este de 61%. Sătmărenii au ieșit mai mult și la cumpărături. Dacă în martie s-au înregistrat scăderi de 58% pe sectorul de cumpărături și farmacii, în aprilie și mai, scăderea a fost de 31%.

Mai multe companii și firme au anunțat reluarea activităților, iar asta se vede și în datele de mobilitate. În martie, prima luna cu restricții, scăderea pe segmentul “locuri de muncă” a fost de 40%, dar acum vorbim de o scădere de 27%.


Rapoartele utilizează date agregate și anonime pentru a reliefa tendințele de mișcare, în timp și geografic, pe diferite categorii de locuri și activități, precum recreere, cumpărături și farmacii, parcuri, stații de transport, locuri de muncă și locuințe. Acestea vor arăta tendințele pe durata a mai multor săptămâni. Raportul compară valorile medii din fiecare zi din perioada de referință stabilită între 3 ianuarie și 6 februarie. Relevanța statistică a raportului nu poate fi calculată. Google afirmă că rezultatele pot sau nu pot reprezenta mișcările reale ale unei populații având în vedere că sunt colectate provin de la utilizatorii aplicațiilor Google, care au optat pentru opțiunea „Location History”.Fii primul care comentează! despre "Datele Google confirmă: Sătmărenii au lăsat-o mai ușor cu carantina"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
Declarație șocantă: Când cineva strănută și nu are mască puteți suna la 112, e în zona penalului

Închide