MĂRTURIE. Un medic explică de ce la Spitalul Carei e cea mai mare mortalitate COVID

Medicul specialist de interne Alexandru Sava, de la Spitalul suport-COVID Carei, explică de ce se înregistrează la această unitate spitalicească cea mai mare mortalitate din județul Satu Mare, în rândul pacienților depistați pozitiv la noul coronavirus.

Redăm postarea dr. Alexandru Sava:

”Valul 3 e realitate, fiți tari! O altă realitate e faptul că Spitalul Municipal Carei e cel mai mare spital din județ care tratează pacienți COVID19 pozitivi, pacienți care nu sunt cazuri ușoare. Pacienții COVID19 pozitivi în stare moderat/severă/gravă sunt trimiși la Spitalul din Carei, astfel e destul de elocvent faptul că avem un grad ridicat de mortalitate. Însă, mortalitatea ridicată e atribuită unor cazuri care sunt din păcate, dincolo de a fi salvate.

Unde suntem? Colectivul medical din Carei, din care, MÂNDRU fac parte, face tot ce e posibil pentru a salva fiecare viață. Mă doare să vad când un OM face totul posibil să salveze o viață, apoi e denigrat, amenințat, înjosit, înjurat etc. că a pierdut lupta cu virusul. Cred că înțeleg revolta/căutarea de vinovați.

Veșnicii vinovați, medicii. Noi, noi, noi. Loviți în noi, ne murdăriți, ne-ați spânzura dacă ați putea. De ce? Că nu vă lăsăm în Voia Domnului? Vreți să vă lăsăm? Acuma, în val 3 de Covid, când tineri de 40 de ani sunt intubați?

Sunt tulburat, pregătit de valul 3 și nu. Cert e că sunt obosit și dezgustat față de tot ce se întâmplă. Nu vă vreți medicii? Curând, nu vom mai fi”.


2 Comments on "MĂRTURIE. Un medic explică de ce la Spitalul Carei e cea mai mare mortalitate COVID"

  1. Buna dimineata, domnulei doctor nimeni nu contesta calitatile dvs;profesionale, am m-ai scris despre acest lucru, faceti tot ce puteti cu ce aveti la dispozitie.Eu am m-ai scris, am fost internat in luna septembrie,eu fiind bolnav cronic,nu aveam nimic, caz clasic de asimptomatic.Problema a fost dupa ce am venit acasa,cateva zile ,5-6, am fost varza, a-ti uitat,eu mi-am permis sa va sun,aveam nevoie de sfatul dvs;, pe care l-am si primit,si pentru care va multumesc inca o data .Dar din pacate personalul ,asistente si infirmiere ,fereasca dumnezeu, nu-si merita banii si nici locul.In fiecare zi le rugam sa aduca batranului de langa mine o bucatica de lamaie, sughita incontinu de la tratament.Credeti ca s-a sinchisit vreo una?Nu ,le durea in fund,ca sa nu spun altceva.Le-am rugat sa cumpere o perie de wc cu banii mei, nu au vrut,spuneau ca nu au voie.Numai dimineata faceau curatenie resturile de mancare si alte deseuri nu le strangea nimeni ,noi nu aveam voie sa iesim din salon.Curatenie faceau cu ,coada pisicii, se plangeau mereu ca nu au materiale aprobate.Nu era nici macar o plasa de tantari in geam ,o perdea cat de cat ,iar soarele dogorea dupa amiaza.Cu e posibil ca asistenta sa vina fara baterie la tensiometru,nici nu ia pasat,dimineata situatia era la fel.Asistenta sarea in sus cand o intrebam ce injectie imi face , iar dvs;spunet ca sunteti mandru de acesti oameni?Sectie prospat renovata ,plesnea varu pe perti, nu m-ai vorbesc de instalatii, nu era un scaun in salon,nu am uitat nici acum cu stateati de vorba cu bolnavii in fund rezemat de perete,erati obosit,normal,dotarea sectie era la pamant ,totul facut in ciuda ,si dispretul fata de bolnavi dar in beneficiul celor care deconteaza.Am facut poze dar din respect pentru dvs; nu le-am publicat.Am fost deseori in spital,datorita starii precare de sanatate pe care o am ,dar nu am vazut nicaeri situatia de la Spitalul din Carei.Pur si siplu dupa amiaza sectia era abandonata ,nu venea nimeni prin saloane.Vorbiti despre munca dvs; despre eforturile care le faceti, eu sunt de acord ,cei care va injura gresesc foarte mult.Din pacate traim in Romania,iar cea mai mare nenorocire a acestui popopr nu este lipsa resurselor ci lipsa educatiei.Eu sunt convis ca s-ar putea face mai mult dar nu este cu ce, si m-ai ales nu este voita din partea celor care au putere de decizie.Ei merg si se trateaza in strainatate,noi retul lumii …iartal doamne pentru pacatele lui. Sa fiti sanatos si sa aveti miros domnulei doctor.

    View Comment
  2. Felicitări domnului doctor, are dreptate in tot ceea ce spune! La noi nimeni nu mai e bun,oameni fără valoare sau fără prea multă școala striga in gura mare cât de prosti sunt intelectualii, vai și amar spre ce ne îndreptam!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Bilanțul deceselor înregistrate în județ, în creștere. Printre victime, un bărbat de 48 de ani

Închide