De ce să alegi un televizor curbat


Merită să cumperi un televizor curbat? În acest articol vom analiza avantajele unui upgrade de la un televizor cu ecran plat. Indiferent dacă te vizionezi emisiunea politică preferată sau dacă te-ai angajat într-o bătălie epică împotriva atacurilor fără sfârșit ale unor zombi, curbele unui televizor curbat duc experiența la un nivel cu totul nou de credibilitate.

Te simți mai angajat și totul se simte mult mai real. Te poți bucura de una dintre cele mai obișnuite pasiuni – vizionarea TV – într-un mod pe care nu l-ai mai făcut până acum. Dar de ce? De ce este mult mai bun un televizor curbat față de un televizor plat?

Confort curbat

Aparent, natura umană preferă liniile curbate mai degrabă decât liniile unghiulare, drepte și există mai multe studii care susțin această teorie. Un astfel de studiu a arătat că atunci când privim linii curbate, a existat o creștere generală a activității centrelor de plăcere din creierul uman, ceea ce indică faptul că poate fi cu adevărat scris în genele noastre să ne simțim fericiți când privim curbele. Un alt studiu care a găsit o preferință semnificativ mai mare pentru curbe față de unghiurile ascuțite, a arătat că acest lucru se poate datora selecției naturale în care obiectele ascuțite aveau mai multe șanse de a provoca strămoșilor noștri frică și sentimente de amenințare, în timp ce liniile curbate erau considerate a fi sigure. Având în vedere efectul liniilor curbe asupra noastră, dacă te-ai gândit să cumperi un televizor nou, un televizor curbat poate fi o opțiune mai bună decât unul plat.

Efect de învăluire

Nu este vorba doar despre cum ne simțim în privința curbelor. Curbele de la televizoarele noastre sunt și mai bune din punct de vedere fizic pentru ochii noștri. Cu ecranul unui televizor curbat, alături de curbele naturale ale ochilor noștri, marginile ecranului curbat intră în câmpul nostru vizual și putem vedea tot ce este pe ecran. Și, spre deosebire de televizoarele plate, un televizor curbat are o distorsiune geometrică vizuală mai mică, oferind un plus de beneficii, în sensul că face vizionarea TV mai puțin obositoare pentru ochii noștri, din moment ce aceștia lucrează mai puțin. Pentru a obține o experiență de vizionare și mai bună, ia în considerare menținerea unei distanțe potrivite de vizionare la TV.

Câmpul vizual mai larg

Datorită acestui efect de învăluire, avem și senzația de a fi chiar acolo. Câmpul vizual mai larg activat de curbele ecranului unui televizor curbat îi conferă un efect panoramic, ceea ce face ca ecranul televizorului să pară mai mare decât este. Asta înseamnă că, atunci când ecranul este pornite, ai cel mai bun loc, în mijlocul acțiunii. Nu uita, din nou, să păstrezi distanța optimă de vizionare TV.

Simțul „adâncimii”

Una dintre cele mai frecvente reacții ale oamenilor care se uită pentru prima dată un televizor curbat este că arată 3D, chiar și atunci când sursa este doar 2D. Acest lucru se datorează faptului că curbarea marginilor imaginii către privitor îmbunătățește percepția vizuală a profunzimii.

Contrast mai bun

Ecranele curbate concentrează lumina care vine de la ecran mai direct către ochii tăi și acest lucru poate oferi un contrast cu 1,5x – 1,8x mai mare decât ecranele plate. Acest argument este greu de cuantificat în mod obiectiv în absența (pentru comparație) a televizoarelor plate care utilizează același nivel exact de contrast al imaginii.

Distanța uniformă de vizualizare

Televizoarele curbate urmăresc mai bine forma rotunjită a ochilor noștri, oferind astfel o imagine mai concentrată, mai confortabilă decât televizoarele plate. Acest argument este născut într-o oarecare măsură prin utilizarea ecranelor curbate în cinematografele comerciale, unde curba ajută imaginea proiectată să păstreze chiar și claritatea chiar în colțurile dimensiunilor vaste ale ecranului.

Arată pur și simplu bine

Fanii design-ului frumos vor lua în considerare chiar și doar acest motiv pentru a cumpăra un televizor curbat. Majoritatea (deși cu siguranță nu toți) oamenii care văd un televizor curbat cred că arată minunat.Fii primul care comentează! despre "De ce să alegi un televizor curbat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cumpărături online, eMag
Câteva sfaturi pentru a te bucura de randament maxim al laptopului tău pentru mai mult timp

Închide