De ce sunt românii aglomerați prin Petea: dezvăluirile președintelui Consiliului Județean Satu Mare

Pe lângă punctele permanente de trecere a frontierei de stat cu Ungaria, în județul Satu Mare mai sunt alte trei puncte de trecere nepermanente: Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly. Acestea funcționează temporar.

La întrebarea reporterului PresaSM, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că prin PTF Petea trec anual 2,5 milioane de cetățeni. Prin permanentizarea celorlalte puncte de trecere temporare s-ar decongestiona și traficul la frontieră.

”Nu înțeleg de ce nu se poate decongestiona traficul prin Punctul de Trecere de la Petea, în condițiile în care într-un perimetru de câțiva kilometri mai sunt două astfel de puncte care ar putea să deservească cele 2,5 milioane de cetățeni care trec prin punctul de la Petea. Prin competența ministerelor de interne din Ungaria și România trebuie să își rezolve partea logistică, precum administrarea bazelor de date, care este un sistem închis. Ar fi în avantajul economic și al cetățenilor. Ar fi numai și numai avantaje”, a spus Pataki Csaba. 

Pataki Csaba a explicat și de ce, în opinia sa, autoritățile române nu se grăbesc cu deschiderea altor puncte de frontieră.

”Soluția optimă ar fi aderarea la Schengen. Ei probabil se gândesc că nu vor să cheltuiască pentru o infrastructură în perspectiva aderării la Schengen. Dar noi le-am spus să vină cu structuri modulare în aceste puncte de pe granița cu Ungaria, care după aderarea la Schengen s-ar putea muta pe viitorul punct de la Tarna Mare – Hija, pe granița cu Ucraina. Și ar fi în avantajul tuturor”. a mai spus Pataki Csaba.

Ei, bine, până la aderarea la Spațiul Schengen, românii vor continua să stea la cozi interminabile.

Fii primul care comentează! despre "De ce sunt românii aglomerați prin Petea: dezvăluirile președintelui Consiliului Județean Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră, PTF Petea
Un tânăr a fugit de închisoare. A fost la un pas de libertate, prins în ultima clipă

Închide