DEZVĂLUIRI. De ce s-a DETERIORAT ”Groapa lui Gyusi” din centrul Sătmarului

foto: Marius Cadar

Misterul deteriorării accentuate al ansamblului pietonal Pasajul Corneliu Coposu, cunoscut ca și ”Groapa lui Gyusi”, a rămas neelucidat până acum. Cel care a spus lucrurilor pe nume a fost subprefectul Altfatter Tamas, care a precizat, cu detalii cât se poate de elocvente, de ce s-a ajuns în această situație.

”Ca în cazul oricărei investiții, o lucrare este nouă timp de 1-2 ani după care trebuie întreținută. M-am interesat puțin și am înțeles că lemnul folosit la groapa din centru este un lemn special care trebuia spălat și dat cu un lac special, la fiecare doi ani. Ceea ce nu s-a întâmplat”, a spus Altfatter Tamas. 

Investiția – în valoare de circa șapte milioane de lei – nu este atât de simplu de reabilitat, susțin surse din cadrul Primăriei Satu Mare. Și asta pentru că proiectul ”Gropii” aparține unui arhitect care a câștigat un concurs național de soluții. Deci, fără acordul specialistului nu se poate modifica nimic.

Din câte se pare, Primăria Satu Mare, prin Administrația Domeniului Public, nu a avut nicio problemă în a înlocui lemnele rupte sau dispărute cu …bucăți de tablă! Suntem convinși că nu a existat acordul arhitectului. Sau, cel puțin, sigur tabla nu face parte din viziunea arhitecturală a specialistului.

Deci, pe cale de consecință cât se poate de logică, acordul arhitectului pare să fie mai degrabă o scuză pe care o folosesc unii când nu au inițiativă.

 2 Comments on "DEZVĂLUIRI. De ce s-a DETERIORAT ”Groapa lui Gyusi” din centrul Sătmarului"

  1. Puneti domnilor pavaj acolo si ati rezolvat odata treaba. Credeti ca daca se spala sau se da cu lac nu se mai rup scandurile alea, ca vin toti acolo si joaca fotbal si le rup intentionat, deci sa fie puse pavaje si gata!!

    View Comment
  2. Problema asta s-a discutat de foarte multe ori, foarte mult timp! Personal am făcut mai multe sesizări către primăria Satu Mare atât pe sait prin rubrica dedicată, cât și prin email, dar nu am primit răspuns! Fostul primar era foarte hotărât să o lase în paragină ca să o poată folosi ca armă politică! Chiar voia să o desființeze, la un moment dat!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre groapa lui Gyusi
Sătmărenii REPARĂ ”Groapa lui Gyusi”. Ce METODĂ inedită au găsit

Închide