DNA: Afacerist din Satu Mare inculpat pentru dare de mită în formă continuată la Apele Române

sursa: bihon.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului HENȚ VIRGIL SORIN, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada mai 2010 – octombrie 2012, inculpatul Henț Virgil Sorin, în mod repetat, i-a remis lui Ofimiaș Vasile, persoană cu funcție de conducere din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, un teren în suprafață de 8.800 mp (în valoare de 82.000 lei) și, prin intermediul unei firme paravan, suma totală de 2.361.314 lei.Foloasele respective au fost remise de inculpatul Henț Virgil Sorin pentru ca funcționarul public, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, să:

– să supravegheze, să urgenteze și să avizeze întocmirea documentațiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanțării lucrărilor de consolidare și reprofilare a râului Timiș în anul 2010,

– să-l informeze pe inculpat despre nivelul alocărilor financiare și stadiul în care se află acestea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.

Precizăm că prezenta cauză a fost disjunsă din dosarul în care Ofimiaș Vasile, persoană cu funcție de conducere din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, a fost trimis în judecată pentru luare de mită și spălare de bai, alături de alte persoane (detalii comunicat 1288/VIII/3 din 28 decembrie 2017).

Menționăm că inculpatul Henț Virgil Sorin a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție tot pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită (vezi comunicat 912/VIII/3 din 30 iunie 2016).

SURSA: Comunicat de presă Direcția Națională Anticorupție Fii primul care comentează! despre "DNA: Afacerist din Satu Mare inculpat pentru dare de mită în formă continuată la Apele Române"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Națională Anticorupție
FOTO. Procurorii DNA care se ocupau de marile dosare de la Satu Mare, revocați din funcție

Închide