Pericol IMINENT. Mii de mașini neconforme pe șoselele județului Satu Mare

În urma controalelor efectuate de către inspectorii Regitrului Auto Român (RAR) Satu Mare, s-a constatat că aproape jumătate dintre mașinile din județ erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

In Județul SATU MARE cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 2.554 dintre care 57.79% neconforme, iar 35 de mașini prezentau pericol iminent de accident.

2% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 835 de amenzi contravenționale, au fost retrase 415 de certificate de înmatriculare și reținute 2 permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Fii primul care comentează! despre "Pericol IMINENT. Mii de mașini neconforme pe șoselele județului Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Controale în miez de noapte în cluburile din Satu Mare. Poliția și ITM

Închide