DOCUMENT. Descarcă declarația pe propria răspundere pentru starea de alertă

Începând cu data de 15 mai, se declară starea de alertă la nivel național, pentru o durată de 30 de zile. Astfel că este necesară o nouă declarație pentru ieșirea din localitate.

Un nou model de declarație pe propria răspundere va trebui completat de persoanele care doresc să iasă din localitățile de domiciliu.

DESCARCĂ prin CLICK AICI

Motivele pentru care se pot face deplasări în afara localității au fost anunțate în această seară de șeful DSU, Raed Arafat. Prevederile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Motivele pentru care se pot face deplasări în afara localității:

 • Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • Deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • Deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • Deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 • Deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • Deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 • Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
 • Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • Deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 • Deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 • Deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.


Tot în această seară, autoritățile au anunțat că va fi permisă deplasarea în localitate fără declarație.1 Comment on "DOCUMENT. Descarcă declarația pe propria răspundere pentru starea de alertă"

 1. mulțumim pentru informare și modelul de declarație. O zi bună tuturor.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Accident grav în Odoreu. Biciclist lovit de o mașină, dus la Urgență

Închide