DRAMĂ. O tânără artistă din Carei a plecat printre îngeri. Povestea unei lupte pentru viață

Smaranda Milu Nemethi, o tânără artistă originară din Carei, a pierdut lupta pentru viață. După ani de zile în care a luptat cu o boală necruțătoare, Smaranda a plecat în lumea Celor Drepți.

Smaranda s-a născut la Carei, pe 16 Iulie 1981, într-o zi de Joi, pe la 6 dimineaţa, după cum îi plăcea să spună chiar ea. Filmul tragic al vieţii ei a început în ziua în care personajul principal a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în stadiul patru. Toate acestea se întâmplau în 2014, iar doctorii nu-i mai dădeau nici o şansă.

Smaranda însă a continuat să creadă cu încăpăţânare că mai are multe de spus în această viaţă şi ca atare a dus o luptă neîntreruptă cu nemiloasa boală. Carei şi Satu Mare au însemnat mult pentru Smaranda. Sunt locurile în care s-a format în prima parte a vieţii, locul unde se întorcea mereu cu drag şi nerăbdare.

“Aici e nucul în care îmi petreceam verile şi câmpiile în care rătăceam cu aquarelele şi caietul de schiţe sub braţ în căutarea unui peisaj” , spunea Smaranda.

Smaranda a studiat pictura la Liceul de Artă Aurel Popp, Satu-Mare, apoi la secţia de pictură a Universităţii de Arte şi Design Ioan Andreescu din Cluj, la Accademia de belle arti e restauro “Abadir” din Palermo, încheindu-şi studiile cu un masterat în Publicitate la UBB Cluj.

Smaranda a acumulat experienţă ca Art Director în Bucureşti, la Leo Burnett, apoi la Sister şi Gav. Experienţa de la Leo a fost cea care a format-o în primul rând, Acolo a avut norocul să înveţe de la cei mai buni, să lucreze pe proiecte importante, să câştige premii.

“Când am aflat că mai am puţin de trăit, am avut de ales între a fericită sau tristă. Am ales să fac tot ce îmi stă în putinţă să îi fac fericiţi pe ai mei şi aceasta a fost prima lecţie pe care am primit-o de la cancer. Apoi au urmat multe altele şi asa am început să scriu blogul de pe www.helpsmaranda.com, care a devenit sursa de inspiraţie pentru alţi pacienţi, care au început să mă sune şi să-mi ceară sfaturi. Îmi părea rău pentru ei, dar m-am bucurat că experienţa mea îi poate ajuta pe alţii” , mai spunea Smaranda.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate. 

Fii primul care comentează! despre "DRAMĂ. O tânără artistă din Carei a plecat printre îngeri. Povestea unei lupte pentru viață"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre dramă
Micuțul Dorian a fost condus astăzi pe ultimul drum. Mesaje sfâșietoare ale părinților

Închide