DSP a făcut anchetă la Spital în cazul ”macaroane cu vierme”. Surpriză: nu a găsit nimic

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare au făcut o anchetă la Spitalul Județean Satu Mare, după ce un pacient a fotografiat un vierme în macaroanele cu carne servite de la bucătăria unității spitalicești. 

Directorul Direcției de sănătate Publică Satu Mare, Macrina Mihai, a precizat că a cerut o anchetă de urgență, dar pentru că mâncarea a fost aruncată, nu s-a putut ajunge la o concluzie. Nu se exclude nici o contaminare ulterioară a mâncării.

”Am văzut personal acele imagini și pentru că Spitalul Județean este cel mai mare spital din județ, am alertat inspectorii și i-am trimis la fața locului. Din 608 porții doar o singură porție a fost luată în discuție. Este o situație mai neobișnuită. Când au ajuns colegii mei nu au mai găsit nici caserola și nici mâncare. Nu am putut să vedem nimic. Am luat-o ca pe o contaminare a unui produs finit. Colegii mei nu au găsit o explicație a apariției acelui viermișor izolat, în acea unică caserolă. S-a aruncat și caserola și mâncarea. Atunci era de gardă chiar șefa de secție”, a precizat Macrina Mihai la Nord Vest TV. 

Reamintim faptul că managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, a precizat – pentru PresaSM – că după ce a realizat o anchetă în acest sens nu s-ar fi găsit viermele buclucaș și exclude deocamdată posibilitatea ca problema să fi pornit din bucătăria unității spitalicești. Mai mult, Adrian Marc acuză chiar un ”sabotaj”.

”Am făcut o anchetă și nu am mai găsit caserola cu acel presupus vierme. A fost aruncată la gunoi. Am analizat și fotografiile și nu ni s-a părut să fie un vierme. Am anumite presupuneri cum că ar putea fi un act de sabotaj. Din cele 608 porții, doar la Contagioase a fost problema”, a declarat Adrian Marc pentru PresaSM.

Anterior, Adrian Marc a ținut să precizeze că toate ingredientele au certificate de conformitate și nu puteau fi ”infestate”.

”Am văzut și noi acest caz și am demarat o anchetă de urgență, împreună cu cei de la Blocul Alimentar. La Spitalul de Contagioase au fost 32 de porții, dar s-ar fi găsit doar într-o singură caserolă. Nu am mai reușit să o verificăm, fiindcă s-a aruncat la gunoi. Se vor lua declarații de la personalul de la bucătărie. Nu înțelegem de unde ar fi putut apărea această problemă, fiindcă toate produsele ne sunt furnizate cu certificate de conformitate. Din macaroane nu putea fi. S-a mai folosit bulion, ulei, boia și ceapă. Nici de aici nu credem că ar putea proveni acel vierme. Iar carnea este congelată. După anchetă o să prezentăm toate rezultatele”, a precizat Adrian Marc pentru PresaSM. 

Semne mari de întrebare

Nu avem cum să nu ne întrebăm de ce din cele 32 de porții de la Spitalul de Boli Contagioase a dispărut, la propriu, doar cea în care s-ar fi aflat acel vierme. Cât de convenabil este să ”dispară” tocmai proba. De asemenea, dacă într-adevăr ar fi un act de sabotaj, nu avem cu să nu ne întrebăm cine ar avea acces la mâncarea pacienților în afară de personalul de la Blocul Alimentar. În orice caz, cei din conducerea Spitalului Județean Satu Mare trebuie să clarifice toate aceste aspecte. Indiferent care ar fi realitatea, situație este gravă.

Fii primul care comentează! despre "DSP a făcut anchetă la Spital în cazul ”macaroane cu vierme”. Surpriză: nu a găsit nimic"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția de Sănătate Publică
DOCUMENT DSP. Dovada harababurii ”coronavirus” în județul Satu Mare!

Închide