Mamă și fiică, umilite la Spitalul Județean. Portar: ”Vă scot cu picioare în fund!”

FOTO: Arhivă

Un sătmărean a decedat duminică la Spitalul Județean Satu Mare. Soția și fiica s-au dus să ridice actele de deces pentru a putea să îl înmormânteze. S-au dus astăzi la Spitalul Județean, dar în loc să fie primite cu compasiune, au fost primite într-o manieră reprobabilă de către unii angajați de la pază. Nici mai mult nici mai puțin, fiica răposatului a spus că paznicul a bruscat-o pe mama sa, amenințându-le mai apoi că le scot cu picioare în (…).

După cum era și normal în situația dată, cu suferința provocată de pierderea tatălui și agresarea mamei, fiica a reacționat pe măsură. ”Sensibilizați” la culme, cei doi indivizi de la pază au chemat un echipaj de Poliție, susținând, culmea ironiei, că tot ei au fost amenințați.

Redăm mai jos mărturia sătmărencei. Unele pasaje sunt cenzurate, din cauza limbajului: 

”Dimineața la ora 9.00 am fost chemată la Spitalul Județean să ridic actele de deces ale tatălui meu. Doi “armăsari” de la pază și ordine, adică portari, îmi spun să sun la numărul afișat pe poartă. Ok, sun, cer la Urologie, mi se spune să urce soția decedatului, adică mama. Mama intră pe poartă, eu rămân pe loc, cei doi portari o iau de braț: Alo, unde mergi? Păi, a zis doctorul să urc… Ăștia trag de ea, strigând: aici noi comandăm, nu doctorul.

Intru în curte, îi intreb care e problema lor, la care unul dintre ei îmi spune: hai, că vă scot cu picioare în c.r! Ripostez! Îi spun: vezi să nu îți dau eu un picior în gură! El, către colegul lui: ai auzit? M-a amenințat! Cheamă poliția! Cheamă, zic… Și cheamă, dar nu prin 112, ci pe numărul personal.

Ajung doi agenți, intră cu mașina în curte! Li se arată spre mine. Se apropie, îmi cere actul de identitate, îl dau. Îl cere și pe al mamei, nu îl avea la ea, că între timp l-a luat asistenta să facă actele. Vă amendez, pentru că refuzați să ne dați actul de identitate! Pe bune? Și încă eram calmă. Îi spun id…. că buletinul e sus, în spital.

Comentați? Strigă el la mine, vedeți că vă încătușez! Nah, asta vreau s-o văd! Îi spun să se legitimeze, îmi spune că a făcut-o, dar n-am fost atentă. Apare portatul: vreau să scrii acolo că doamna m-a amenințat. Citez portarul: a zis că îmi dă un picior în p….!( scuzați vocabularul), dar exact așa a spus. Îi spun: minte, am zis că îi dau în gură, în p…. nu aveam cum să spun, din moment ce nu e bărbat, doar se crede!

Polițistul mă amenință iar cu cătușele dacă nu tac! În fine, îmi scrie procesul verbal, nu îl semnez și spun că vreau și eu să depun o plângere. Nu se poate, spune polițistul! Iar dacă apelați la 112 vă dau încă o amenda de 500 de lei pentru apel abuziv. La care portarul, aici Marc (Adrian Marc – managerul Spitalului Județean Satu Mare, n.red.) e șeful, plângeți-vă la el, și râde ca p…… Scuzati expresia!”.


Nota redacției: Din păcate, acesta nu este un caz singular. Conducerea Spitalului Județean Satu Mare și-a înființat propriul serviciu de pază, pe considerentul că va crește eficiența și bunul-simț față de pacienți și aparținători. Se pare că celor din conducerea Spitalului nu le-au ieșit calculele, din moment ce avem astfel de situații. Din păcate, nici echipajul de Poliție nu a dat dovadă de o mai mare putere de gestionare a situației. În definitiv, celor două doamne le-a murit soțul și tatăl! Cât de greu este să înțelegeți acest lucru, ”domnilor”?!6 Comments on "Mamă și fiică, umilite la Spitalul Județean. Portar: ”Vă scot cu picioare în fund!”"

 1. Curiosul | mai 12, 2020 at 04:14 |

  Cei 2 portari ar trebui concediați pentru modul cum s-au purtat cu cele 2 femei, iar cei 2 polițiști ar trebui trași la răspundere de către superiori…

  View Comment
 2. Culic Lenuta ! | mai 12, 2020 at 07:33 |

  Uitam ca santem oameni in primul rand in al doilea la necaz nimeni nu te ajuta decat bunul Dumnezeu te intareste eram intr o situatie asimilara acum 19 ani si jumatate cand mi a murit sotul in accedent de munca la Unio Satu Mare si in loc de accident pe certificat a scris ca a murit de boala obisnuita desi aveam mai tarziu actele de la medicul legist si copiii mei nu si au primit drepturile cuvenite nici de la fabrica nici de la pensii nici de la asiguarea de viata de la Asirom asa traim in societate traiesc cu ganduri negre si in ziua de astazi ca nu mi s a facut dreptate Doamne ajuta sa nu mai fie cazuri din astea Condoleante familiei !

  View Comment
 3. ION AVRAM | mai 12, 2020 at 10:10 |

  Normal ca înțeleg greu, pt. ca la poarta sint băieții de la,, FOLDA”, nu?

  View Comment
 4. se comporta foarte urat portari! zici ca e a lor lumea! (…)

  View Comment
 5. Persoana17 | mai 12, 2020 at 14:45 |

  Si eu i am “cunoscut” pe acești portari. Eram însărcinată în 37 de săptămâni, ma duceam la o monitorizare aveam bilet de internare dar ei nu m-au lăsat sa intru in spital ca nu este voie din cauza virusului dar au spus-o într-un alt fel desigur. Foarte ironici si mistocari. Era frig si vânt afară si am stat în fața porții o oră jumate desii aveam biletul de internare în mână. Isi făceau semne unul la altul si radeau si vorbeau cu foarte mult mișto si nesimțire. Urât!

  View Comment
 6. Pacient | mai 12, 2020 at 18:02 |

  Ăștia nu sunt oameni! Nici măcar animale nu pot să spun pentru că și animalele au sentimente!Sunt hiene! Imediat ar trebui dați afară! Dar cui din conducerea spitalului județean îi pasă? Vă spun sigur, nimănui! Abject!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Accident în județul Satu Mare. Mașină proiectată într-un cap de pod

Închide