Egyre több iskolát zárnak be, sok helyen nincs táblagépük a gyerekeknek és a tanároknak

A koronavírusos megbetegedések számának robbanásszerű emelkedése miatt egyre több iskolát zárnak be, és térnek át az online oktatásra, ám sok helyen nincs táblagépük sem a gyerekeknek, sem a tanároknak, és nincs internethálózat sem – hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI).

A szövetség szerint ilyen körülmények között sérül a gyerekek tanuláshoz való alapjoga. Számításaik szerint több százezerre tehető azoknak a tanulóknak a száma, akik nem tudnak részt venni az online oktatásban, ugyanakkor úgy vélik: kormányprogrammal lehetne táblagépeket biztosítani, mert ‘hiú remény’, hogy az önkormányzatoknak lesz erre pénzük, és ‘utópikus elképzelés’, hogy az iskolák pályázzanak eszközbeszerzésre.

Követendő példának hozzák fel Németországot, ahol a tesztelés iskolaszinten zajlik, így azonnal kiszűrhetők az egyéni esetek.
Emlékeztetnek: a tanárok az ‘első vonalban’ vannak, ki vannak téve a megfertőződés kockázatának.Fii primul care comentează! despre "Egyre több iskolát zárnak be, sok helyen nincs táblagépük a gyerekeknek és a tanároknak"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre iskola
A betegség tüneteit mutató tanulók ne menjenek iskolába!

Închide