Este oficial! Se interzic telefoanele mobile în timpul condusului


Guvernul a adoptat proiectul pentru interzicerea folosirii telefoanelor mobile în timpul mersului de către conducătorii auto. Amendă pot încasa și cei care folosesc mobilele deși conduc vehicule pentru care nu este necesar un permis.

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni un proiect de ordonanţă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care se introduc noi sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului.

Prin actul normativ se propune: “interzicerea, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

De asemenea, se reglementează sancţiunea “cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (aceeaşi ca la conducătorii de autovehicule) şi pentru conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru săvârşirea contravenţiei ’ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, a telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Practic, pedepsele au fost înăsprite. Șoferii care utilizează dispozitivele vor plăti între 6 și 8 puncte amendă și vor primi patru puncte de penalizare. Dacă în timp ce utilizează telefonul mobil mai încalcă și alte reguli de circulație, atunci se pot trezi cu permisul suspendat timp de 30 de zile.

Modificările vor intra în vigoare în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării ordonanței în Monitorul Oficial al României.2 Comments on "Este oficial! Se interzic telefoanele mobile în timpul condusului"

  1. Corect..! Pedepse maxime…! Prea vorbim la telefon si uitam sa semnalizam….si daca suntem deranjați de vreun claxon….repede suntem in stare de înjurături și figuri obscene….
    Dati maxim amenzi ….dar supravegheați civil treaba asta…
    Sant de părere că ar trebuii pedepsite si persoanele ,, surprinse de vreo camera de bord ”

    View Comment
  2. Sper sa nu se interzita Dash-cam urile !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
DrugTest-ul Poliției Satu Mare ”curăță” Țara Oașului. Mai mulți drogați prinși la volan

Închide