EXCLUSIV. Nu doar sătmărenii sunt AGRESAȚI de infractori. Cel puțin UN POLIȚIST este ULTRAGIAT zilnic în județ

În timp ce mai multe persoane au fost agresate în centrul municipiilor Satu Mare și Carei, lumea se întreabă unde este poliția. Președintele filialei satmărene a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), comisarul Marius Gânță, susține că Poliția a fost adusă în situația de a-i fi afectată destul de serios operativitatea tocmai de către mai marii din Poliția Română. Fie din nepricerepe, fie intenționat.

Mai mult, dincolo de lipsurile materiale și de efectiv serioase, legea este făcută pentru infractori. Degeaba încearcă omul legii să rețină infractori. Aceștia sunt pe stradă în secunda doi.  De asemenea, infractorii au prins curaj și își permit să agreseze verbal și fizic chiar și polițiști! Și asta pentru că legea în România este extrem de permisiviă cu cei care comit fapte anti-sociale.

”Nu este de mirare că se comit frecvent infracţiuni de ultraj asupra poliţiştilor, multe dintre acestea rămânând neînregistrate sau fără finalitate, în cazurile în care totuşi se înregistrează. Sunt aproape sigur că nu mă hazardez când afirm că ultraje asupra poliţiştilor se comit zilnic! Chiar dacă este comis în formă verbală, tot ultraj se cheamă! De exemplu, un lucrător de la poliţia rutieră intră zilnic în contact cu participanţii la trafic iar atunci când constată o neregulă comisă, mai ales în cazul conducătorilor auto, poate într-o situaţie din zece aceştia recunosc abaterea săvârşită. Aproape invariabil se ajunge la discuţii în contradictoriu, care în orice moment pot degenera iar de aici şi până la ultrajul în formă verbală nu mai este decât un pas!”, a spus Marius Gânță.

Comisarul Gânță este de părere că doar modificarea legii mai poate aduce ordine pe străzi și frică în rândul elementelor infracționale. Din păcate, chiar și polițiștilor le este frică de multe ori să mai intervină.

”Nu mai vorbim de poliţiştii de la ordine publică sau investigaţii ciminale, care au de-a face cu o altă categorie de infractori! Nu este posibil ca din cauza legislaţiei neadecvate (să o numim astfel şi nu mai dur!), poliţistul, care prin definiţie este investit cu exerciţiul autorităţii, să nu poată face acest lucru de frică să nu fie ultragiat! Singurul lucru care se poate face este SCHIMBAREA actualei legislaţii în domeniu!”, a conchis Marius Gânță.

1 Comment on "EXCLUSIV. Nu doar sătmărenii sunt AGRESAȚI de infractori. Cel puțin UN POLIȚIST este ULTRAGIAT zilnic în județ"

  1. Parerea mea e aceea ca multi dintre politisti sunt corupti sau fac multe ilegalitati si din aceasta cauza se ajunge la asa ceva.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
EXCLUSIVITATE! ADEVĂRUL despre HAOSUL din POLIȚIE, făcut PUBLIC de unul dintre cei mai BUNI polițiști sătmăreni

Închide