Expoziție de pictură și grafică aviatică realizată de artistul maghiar Vincze Ferenc

În organizarea Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei și a Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, sâmbătă, 1 octombrie 2016, de la ora 15.00, în sala de expoziții de la etajul castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafică aviatică realizată de artistul maghiar Vincze Ferenc.

Artistul din Kecskemet a sosit la Carei cu circa 30 de lucrări pe tema aviaţei. Creaţiile artistului au fost realizate cu diverse tehnici (acril, grafică), iar majoritatea lor ilustrează scene de luptă, confruntări aviatice. Aproape fiecare lucrare conţine vreo curiozitate din istoria aviaţiei, cum ar fi prima catapultare dintr-un avion doborât sau ultimul zbor efectuate de piloţii militari maghiari din Kecskemet cu avioanele MIG 29 înainte de a fi scoase din uz, alături de semnăturile lor.

expozitie CareiExpoziţia este structurată în două părţi. În prima sală sunt expuse lucrările ce vizează Primul şi al Doilea Război Mondial, iar în cea de-a doua sală lucrările ce vizează evenimente mai recente. Unele lucrări ale artistului sunt însoţite de note explicative, lucru care face ca expoziţia să fie şi mai interesantă pentru vizitatori.Fii primul care comentează! despre "Expoziție de pictură și grafică aviatică realizată de artistul maghiar Vincze Ferenc"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Castelul Karolyi, expoziție
Expoziție fotografică inedită la Carei. Zeci de fotografii analog

Închide