PRODUS SĂTMĂREAN. Producătorii din județ se unesc și vor să deschidă propriul magazin!


Producătorii tradiționali din județul Satu Mare au făcut primele demersuri pentru a-și uni forțele în vederea promovării produselor caracteristice acestei zone. Anunțul a fost făcut astăzi, de către deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lorand.

Potrivit parlamentarului sătmărean, sub denumirea ”produs sătmărean” vor fi grupate produse din toate zonele județului Satu Mare. De la celebrele legume din zona Pișcoltului sau produsele pe bază de fructe de pădure din Țara Oașului, până la vinurile din zona Halmeu sau Beltiug, respectiv produsele de panificație din tot județul.

După ce se va reuși înregistrarea acestei mărci, demers realizat de un ONG sătmărean, se va încerca și deschiderea unui magazin propriu, în care să se comercializeze doar produse fabricate în județul Satu Mare.

Mai mult, producătorii uniți sub marca ”Produs sătmărean” vor avea forța necesară să negocieze cu marile lanțuri de magazine, astfel încât să își vândă produsele pe rafturile supermarket-urilor.

Astfel de modele funcționează cu succes în țări precum Austria sau Franța, dar și în România. Mai exact, în județul Cluj, care are deja marca ”Produs de Cluj”.

Potrivit celor declarate de Magyar Lorand, pe eticheta fiecărui produs va apărea inscripția ”produs sătmărean”, iar certificatul de ”marcă înregistrată” va fi emis în luna august.

”Susținem acest demers și încercăm să îi ajutăm pe producătorii locali să se unească, astfel vor deveni mai puternici. De asemenea, îi vom consilia pentru a putea accesa fonduri prin diferite proiecte, inclusiv europene, astfel încât să își poată achiziționa mijloace moderne de producție și depozitare”, a declarat Magyar Lorand. Fii primul care comentează! despre "PRODUS SĂTMĂREAN. Producătorii din județ se unesc și vor să deschidă propriul magazin!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
Facilități fiscale pentru angajarea tinerilor în agricultură

Închide