Florisal a pierdut ”monopolul” în Satu Mare. O firmă din București a preluat controlul

Era Florisal – când vorbim despre întreținerea spațiilor verzi și asigurarea curățeniei – a cam apus. Fostul operator public de salubritate se ocupa până la jumătatea acestui an de peste o jumătate din municipiul Satu Mare. Respectiv de întreținerea spațiilor aflate pe malul drept și de cartierele municipiului Satu Mare.

Primăria a schimbat regulile

PresaSM a afla că cei din conducerea Primăriei Satu Mare au schimbat datele problemei, împărțind salubritatea municipiului Satu Mare în zece loturi. După licitațiile de la mijlocul acestui an, firma Landscaping SRL din Corbeanca (lângă București), a preluat controlul a CINCI din cele ZECE loturi.

”Dacă până anul acesta au existat doar două zone, acum am împărțit municuipiul Satu Mare în 10 loturi pentru a încuraja competiția între firme, care să ducă la o creștere a calității serviciilor prestate de către acestea. Sunt convins că se va înregistra o îmbunătățire semnificativă în cel mai scurt timp în ceea ce privește aspectul zonelor verzi din Satu Mare, dar și promptitudinea cu care firmele vor interveni ”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Florisal rămâne cu două loturi

Florisal se va ocupa de doar două loturi, în timp ce celalte trei loturi au fost atribuite unor societăți din Satu Mare. Valoarea aproximativă a contractului – pe o perioadă de patru ani – este de 55 milioane de lei, fără TVA.

“Până în prezent, orașul a fost împărțit în două zone, și anume malul drept și stâng al Someșului. Două firme se ocupau de cele două maluri. Florisal se ocupa de malul drept al Someșului și de cartiere. Acum am împărțit orașul în zece loturi și patru firme au câștigat licitația. Firma din București, care are o capacitate tehnică importantă, au câștigat cinci loturi, iar companiile din Satu Mare lucrează în celelalte cinci loturi”, a declarat Maskulik Csaba, administratorul public al municipiului Satu Mare.

Valoarea loturilor:

Lotul 1 – 2.088.038,54 lei(fara TVA); lotul 2 – 1.463.675,75 lei (fara TVA); lotul 3 – 1.272.122,54 lei (fara TVA); lotul 4 – 1.087.294,33 lei(fara TVA); lotul 5 – 1.307.397,45 lei(fara TVA); lotul 6 – 1.192.751,32 lei (fara TVA); lotul 7 – 1.203.097,57 lei (fara TVA); lotul 8 – 985.874,12 lei (fara TVA); lotul 9 – 1.356.674,67 lei (fara TVA); lotul 10 – 1.860.111,99 lei (fara TVA)

Astfel, municipiul Satu Mare a fost împărțit după cum urmează:

•Lotul 1- zonele verzi cuprinse între strada Ștefan cel Mare, strada Ady Endre – Florisal SA Satu Mare

•Lotul 2- zonele verzi cuprinse între str. Ceahlăului, str. Wolfenbuttel, str. Fabricii – Florisal SA Satu Mare

•Lotul 3- Zonele verzi cuprinse între strada Ioan Slavici, strada Iuliu Maniu, strada Gabriel Georgescu, firma RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. București

•Lotul 4- Grădina Romei – Florisal Satu Mare

•Lotul 5- zonele verzi cuprinse între B-dul Vasile Lucaciu, mal Someș, limita intravilană a municipiului – firma GARDEN DESIGN S.R.L. Satu Mare

•Lotul 6- Zonele verzi cuprinse între B-dul Octavian Goga, strada Păulești, firma RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. București

•Lotul 7- Zonele verzi cuprinse între Scuar Soarelui, B-dul Lucian Blaga, firma RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. București

• Lotul 8- Zonele verzi cuprinse între B-dul Cloșca, Balta Blondă, firma NASTAND S.R.L. Satu Mare

• Lotul 9- Zonele verzi cuprinse între Drumul Careiului, B-dul Cloșca – firma RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. București

• Lotul 10- Zonele verzi cuprinse între malul Someșului, B-dul Lalelei, Drumul Careiului- firma RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. București

1 Comment on "Florisal a pierdut ”monopolul” în Satu Mare. O firmă din București a preluat controlul"

  1. Functionar | august 8, 2018 at 20:07 |

    Ati fost incompleti in exprimare in prima fraza. La acest capitol – cu cele 10 loturi – vorbim doar de spatii verzi. Florisalul nu este “fostul operator de salubrizare”, colectarea deseurilor de la populatie si intretinerea curateniei pe strazi in continuare este sarcina Florisalului

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Florisal
FOTOGALERIE. Florisal nu mai face față în Satu Mare! Semnal de alarmă al Primăriei

Închide