FOTO/VIDEO. Muncitori de la Electrolux, în greva foamei: Cer conducerii să vină la masa negocierilor

Greva foamei Electrolux

Greva foamei la Electrolux România. Începând cu această seară, trei muncitori au intrat în greva foameni. Alături de ei ar putea intra și alți greviști, spun angajații adunați în fața fabricii din Satu Mare.

Greva foamei la Electrolux. Trei muncitori de la Electrolux Satu Mare au intrat în greva foamei. Lor li s-ar putea alătura și alții, dar și lideri de sindicat din alte județe. Cei din Mehedinți și-au arătat disponibilitatea de a susține greviștii sătmăreni prin gesturi similare, au anunțat sindicaliștii astăzi.

Greva foamei la Electrolux România. Muncitorii vor negocieri corecte

Greva foamei Electrolux

Cristi Câmpean, Pop Ștefan și Tivadar Ioan au anunțat că începând de astăzi sunt în greva foamei.

“Am mai fost în greva foamei, știu ce înseamnă asta,” a spus Ștefan Pop.

Cristi Câmpean a făcut și un apel la conducerea societății, dar și la ceilalți colegi aflați în grevă.

“Eu am intrat azi noapte în greva foamei, de la ora 00:00 și cer conducerii să vină la masa negocierilor. Îi aștept și pe alți colegi să vină alături de mine, a spus Cristi Câmpean.

Decizia nu a fost una dificil de luat în contextul dat, spun muncitorii.

“Am luat această decizie, pentru mine și familia mea, și pentru cei care se află în această grevă. Cei din conducerea societății nu au vrut să negocieze cu noi,” a spus Câmpean.

Este un protest și față de scrisoarea care a ajuns în mediul public și care, spun muncitorii aflați în greva foamei, a fost concepută de conducerea fabricii.

“Eu cunosc oamenii și știu ce se întâmplă înăuntru. Foarte puțini ar semna scrisoarea,” a spus Câmpean.

Muncitorii spun că își doresc o negociere onestă, corectă și nu vor să fie siliți să plece din țară doar pentru a găsi un loc de muncă din care să poată să își asigure un trai decent.

“Nu vreau să ajung să plec din țară,” a spus Ioan Tivadar, cel de-al treilea muncitor care a anunțat că este în greva foamei.

Actuala grevă este cea mai lungă care s-a înregistrat la fabrica din Satu Mare. Muncitorii spun că sunt hotărâți să nu cedeze, în ciuda dificultăților financiare. Banii pe care îi primesc, aproximativ 1.700, sunt prea puțini pentru un trai decent, asta în contextul majorărilor de prețuri și a creșterii inflației.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Muncitori de la Electrolux, în greva foamei: Cer conducerii să vină la masa negocierilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă
FOTO/VIDEO. “Cea mai lungă grevă din istoria Electrolux România”. Discuții despre greva foamei

Închide