Fostul primar Dorel Coica: ”Am lăsat orașul fără datorii. Nu văd acum niciun proiect nou”

dorel coica kereskenyi gabor

După ce i-a dat aproape un an de grație actualului primar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, fără să îl critice, fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ieșit public la postul de televiziune Nord Vest TV pentru a reacționa față de declarațiile și acțiunile edilului în funcție.

Dorel Coica acuză actuala conducere a Primăriei Satu Mare că face tot posibilul pentru a schimba unii șefi de servicii și instituții pentru motive mai mult sau mai puțin reale. Unul dintre exemplele invocate a fost tracasarea directorului Teatrului de Nord Satu Mare, Vasile Țăranu, a opinat Dorel Coica, care a câștigat concursul de manager în timpul în timpul mandatului său.

”Kereskenyi face epurare politică, doar pentru faptul că are impresia că l-a văzut pe x sau pe y la o cafea sau un ceai cu mine”, a spus Dorel Coica.

Dorel Coica se întreabă de ce nu se continuă proiectele începute în timpul mandatului său, în condițiile în care pentru multe din acestea au fost lăsate și fondurile necesare în buget.

”Văd că nici de proiectele inițiate de noi nu s-au ținut. În cartiere nu termină șantierele, nu am mai auzit nimic de cartierul social, nici vorbă despre anveloparea apartamentelor pentru care noi am cerut aprobare în comisia tehnică. Aceste proiecte au fost inițiate pe vremea mea, iar ei trebuiau să le pună în practică. Când am terminat cu Primăria le-am lăsat și bani în buget. (…) Nu mai aud nimic de reabilitarea Centrului Nou și Centrului Vechi, noi le-am lăsat și bani în cont pentru asta. Nu am văzut pentru 2017 un proiect pe care să-l scoată administrația Kereskenyi. Ei trăiesc din ceea ce am realizat noi”, a spus Dorel Coica.

Fostul primar al municipiului Satu Mare i-a transmis lui Kereskenyi să nu se mai plângă de greaua moștenire, în condițiile în care Primăria Satu Mare ar fi plătit în timpul mandatului său toate datoriile lăsate de administrația Iuliu Ilyes, din care făcea parte și Kereskenyi Gabor, care ocupa funcția de viceprimar la acea dată.

”Coica a lăsat Primăria Satu Mare fără datorii. Noi am plătit creditul pe care l-a luat Kereskenyi și cu Ilyes, 20 de milioane de euro, pe care l-au luat ei și l-am plătit noi. Am plătit absolut toate datoriile. Nu am luat un leu credit și nu le-am lăsat nicio datorie. Dacă habar nu ai de administrație atunci o arunci pe asta, cu greaua moștenire. Dacă e grea administrația, lasă-l pe Coica, că vine înapoi și termină proiectele”, a spus Dorel Coica.

Dorel Coica i-a lăudat, în schimb, pe actualul viceprimar Adrian Albu, dar și pe administratorul public Maskulik Csaba, despre care a spus că se implică în mod real în treburile administrației publice locale.

”Adrian Albu este singurul care se luptă cu constructorii, stă în fața cetățenilor, le răspunde la întrebări. City managerul Maskulik este un tip foarte bine pregătit. Am avut o relație foarte bună, iar, din păcate, nu el conduce orașul. Știu că mulți maghiari îl regretă, l-ar fi vrut pe el primar”, a spus Dorel Coica.

În schimb, a criticat actuala conducere a grupului PSD din cadrul Consiliului Local, spunând despre liderii social-democrați că sunt non-combat în speranța acordării unei funcții de viceprimar al municipiului Satu Mare de către UDMR.

Fii primul care comentează! despre "Fostul primar Dorel Coica: ”Am lăsat orașul fără datorii. Nu văd acum niciun proiect nou”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. O șoferiță a lovit cu mașina un bărbat pe trecerea de pietoni

Închide