FOTO. Bărbat amendat după ce a plantat 40.000 de arbori pe terenul său! În timp ce alții defrișează

Un bărbat a fost amendat de Garda de Mediu Teleorman cu 3.000 de lei după ce omul plantase pe terenul său 40.000 de arbori, tocmai pentru a îmbunătăți calitatea mediului. Felix Mulțescu, teleormăneanul care a plantat la el la fermă 40.000 de arbori, a povestit că iubirea familiei lui pentru arbori și pentru natură este foarte profundă: “La un moment dat, un vecin a agățat un copac și l-a rupt. Atunci, tatăl meu i-a pus atele și l-a îngrijit cu mai multă atenție, până s-a prins la loc. Un copac! Vă dați seama cât iubim noi acești copaci?”, potrivit liberinteleorman.ro

Ce s-a întâmplat, însă, când a venit Garda de Mediu Teleorman în control? Ei bine, angajații instituției n-au făcut, potrivit lui Felix Mulțescu, nimic altceva decât să caute nod în papură. 10 zile mai târziu abia a fost emisă amenda, fără martori și în lipsa administratorului fermei, deși la data controlului nu au fost găsite deșeuri aruncate la întâmplare, iar îngrășămintele, motorina și utilajele erau depozitate în spații adecvate, potrivit legislației.

Omul a fost însă amendat pentru că nu ar fi trimis la primăria din localitatea Răsmirești un anunț cu data erbicidării și că nu are spații speciale în care să depoziteze ambalajele erbicidelor, deși acestea ar trebui să fie ridicate, sub contract, de firma care le furnizează. N-a impresionat pe nimeni faptul că omul amenjase zonă verde permanentă, constând în plantarea a 40.000 de arbori, care să îmbunătățească calitatea mediului în zonă.

“Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu. Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică!”, a spus bărbatul.

SURSA: liberinteleorman.ro

4 Comments on "FOTO. Bărbat amendat după ce a plantat 40.000 de arbori pe terenul său! În timp ce alții defrișează"

 1. Badea Gheorghe | noiembrie 5, 2019 at 12:41 |

  E prieten cu Dragnea,de-aia !!

  View Comment
 2. asa i romania cand faci un bine asteapta te la consecinte negative.azi vad unii e mai bine sa stai de cat un bine ,vorba ceea fa bine si asteapta raul.

  View Comment
 3. Pe ce-i care varsă dejecțiile și apa uzată în Dunăre, lacuri și râuri nu-i amendează garda de mediu.

  View Comment
 4. Garda de mediu ca și multe alte instituții create să amendeze pentru menținerea pensiilor speciale și exagerat de ridicate ale multor fost ofițeri și politicieni. Unii își merită banii, dar majoritatea au frecat menta toată viața.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Garda de Mediu
Decizie radicală! Garda de Mediu închide firma care a împuțit tot Careiul

Închide