FOTO. Cineplexx Satu Mare se redeschide. Ce noi reguli sunt la cinematografe

Cineplexx Satu Mare se va redeschide odată cu data de 15 septembrie, cu noi premiere și promoții pentru amatorii de filme. Regulile, în schimb, sunt mult mai stricte. Ordinul comun al ministerului Culturii și Sănătății arată în ce condiții vom merge la film, în vremea pandemiei.

Cineplexx se redeschide începând cu 15 septembrie, după ce guvernul și-a dat acordul pentru redeschiderea cinematografelor și teatrelor. Potrivit operatorului, au fost luate măsuri speciale de siguranță, atât pentru clienți, cât și pentru personalul angajat.

“Cineplexx și-a luat angajamentul de a asigura confortul și sănătatea oaspeților săi care sunt principala prioritate și a implementat măsuri riguroase de siguranță și igienă, menite să prevină răspândirea virusului Covid-19. Nu s-a făcut niciun compromis în ceea ce privește protejarea nu doar a celor care vin la cinema, ci și a întregului personal dedicat, astfel că au fost adoptate cu strictețe normele și restricțiile formulate de autorități și a fost pusă în aplicare toată experiența acumulată în contextul actual din celelalte teritorii europene unde lanțul și-a reluat deja operațiunile. Alte noutăți nu vor întârzia să apară în perioada imediat următoare, pentru că Cineplexx revine cu premiere importante pe marile ecrane și promoții atractive cu care își va întâmpina clienții devotați”, se arată într-un comunicat de presă.

Reguli noi la toate cinematografele din țară

Ordinul comun al ministerului Sănătății și Culturii reglementează modul în care se va face accesul în sălile de cinema, dar și ce reguli sunt obligați să respecte clienții și angajații.

Cinematografele vor funcționa la 50% din capacitate, arată documentul elaborat de specialiști ministerului Sănătății împreună cu cei ai Culturii.

Purtarea măștii va fi obligatorie pe toată durata filmului, iar accesul se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 1,5 m.

Triaj la intrarea în sala de cinema

Se va face și un triaj observațional, arată documentul, iar cei cu temperatură peste 37,3 grade Celsius nu vor putea intra la film.

“Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiul destinat. Prin excepție, în cazul cinematografelor din incinta spațiilor comerciale, dacă temperatura a fost deja măsurată la intrare, aceasta rămâne valabilă pe toată perioada petrecută în respectiva clădire”, se arată în documentul oficial.

La fel ca în cazul supermarket-urilor, cozile trebuie organizate în așa fel încât să se mențină o distanță regulamentară de 1,5 metri între persoane. Ieșirea din cinematograf se va face rând cu rând, astfel încât să fie evitată aglomerarea.

Cum se face distribuția locurilor. Ochelari 3D de unică folosință

În cazul unui cinematograf cu mai multe săli aflate în aceeași incintă, se vor eșalona orele de început și de sfârșit ale proiecțiilor, în așa fel încât să nu se suprapună orele de acces și ieșire din mai multe săli, evitându-se astfel aglomerarea spațiilor comune.

Referitor la distribuția locurilor în sală (atât online cât și la casele de marcat): se va aloca câte un scaun liber între spectatori. Prin excepție de la această regulă, minorul în vârstă de sub 12 ani poate sta pe scaunul de lângă adultul însoțitor, iar un însoțitor adult poate sta lângă maximum 2 minori, fără a avea spații libere între ei

În ceea ce privește rândurile: ținând cont de structura de amfiteatru verticalizată, spectatorii nu stau față în față, ci unii în spatele celorlalți, înlăturând astfel riscul contaminării directe prin proximitate;

“Vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală și a purtării măștii de protecție”, se arată în document.

Distribuirea de ochelari 3D este permisă doar în cazul celor de unică folosință;

Publicul va fi încurajat să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție.

Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrare.

Este recomandată încurajarea plăților online sau cu telefonul, dar și biletele virtuale, astfel încât să fie limitat contactul direct.

La fel ca în cazul restaurantelor, suprafețele des atinse trebuie frecvent dezinfectate, iar clienții trebuie să fie informați cu privire la regulile care se aplică în cinematografe.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Cineplexx Satu Mare se redeschide. Ce noi reguli sunt la cinematografe"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cinematograf, coronavirus
COVID-19 Satu Mare: 18 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Închide