FOTOGALERIE. Rusalii în vreme de restricții. Înghesuială la biserici. Au intervenit autoritățile

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Rusaliile. În ciuda restricțiilor, și la Satu Mare, mulți credincioșii s-au adunat în fața lăcașelor de cult pentru a asculta liturghiile. În cea mai mare parte, regulile de distanțare au fost date uitării. 

UPDATE 12:30 Restricționarea traficului pe bulevardul Goga a fost cerută de parohiile care au preconizat participarea unui număr mare de credincioși la liturghiile de Rusalii.


Rusaliile sunt prima mare sărbătoare după Paște cu bisericile deschise, chiar dacă în continuare sunt impuse restricții. Astăzi, credincioșii ortodocși și greco-catolici au celebrat coborârea Sfântului Duh marcând astfel încheierea ciclului pascal.  Oamenii s-au adunat în fața bisericilor, în curțile dar și în zonele adiacente lăcașelor de cult pentru a asculta liturghiile.

În multe dintre cazuri, distanțarea fizică a fost ignorată.

Autoritățile au fost nevoie să intervină, iar în zona Soarelui, bulevardul Octavian Goga a fost parțial închis pentru a permite credincioșilor participarea la liturghie cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Având în vedere și vremea de afară, unii enorioași au căutat umbra din parcuri și au ascultat de acolo serviciul religios.

Cei mai mulți credincioși au participat la liturghia săvârșită la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena, acolo unde coada formată de credincioși s-a întins până în zona supermarket-ului.

Iar odată ce credincioșii au revenit în număr mare la biserici, a reînviat și obiceiul parcărilor neregulamentare în zona centrală veche.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Rusalii în vreme de restricții. Înghesuială la biserici. Au intervenit autoritățile"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă, coronavirus Satu Mare
FOTOGALERIE. S-a redeschis Piața de Vechituri! Nebunie totală, zero măsuri de distanțare

Închide