FOTO. Criminal în serie din județul Satu Mare vrea în libertate! A ucis patru oameni

Unul dintre cei mai sângeroși criminali în serie din istoria recentă a județului Satu Mare le cere judecătorilor din cadrul Tribunalului Satu Mare să îl lase în libertate! Este vorba despre Süto Ferenc, individul care a omorât cu sânge rece patru persoane.

Prima crimă, în 1993

Sătmăreanul s-a născut în 1967, în satul Ser (Satu Mare), era cioban şi umbla mereu cu trei cuţite şi un topor prinse la brâu. Prima crimă a comis-o în primăvara anului 1993, când l-a ucis pe ciobanul din Arad pentru care lucra, după ce aceasta l-a pălmuit fiindcă pierduse câteva oi.

Süto i-a zdrobit faţa cu un box pe care îl improvizase dintr-un corn de cerb, apoi a îngropat cadavrul victimei pe malul râului Mureş.

A doua crimă, în 1995

În septembrie 1995, Süto a luat un prieten din satul natul (Janos Szabo) şi împreună au intrat peste un bătrân despre care aflaseră că ar avea foarte mulţi bani. Victima a fost ucisă cu cuţitele, iar cadavrul ascuns sub pat. Din casa bătrânului cei doi au furat patru tablouri de valoare pe care le-au vândut în Carei, contra sumei de 6.000 de mărci.

În toamna anului 1999 complicele lui Ferenc, Janos Szabo, s-a spânzurat. Iar Süto a fost închis doi ani pentru că distrusese bunurile unor vecini cu care se certase. În puşcărie a făcut o listă a răzbunării, iar după ce s-a eliberat, s-a declarat haiduc şi s-a retras în pădure.

Nu singur, ci cu un alt consătean, tot prieten din copilărie: Zoltan Juhasz Kiss (30 ani), poreclit „Cobra”. Cei doi dădeau spargeri la casele şi la magazinele din sat, iar pe capetele lor oamenii puseseră recompensă.

A treia și a patra crimă, în 2000

Bănuindu-l pe „Cobra” că-l va trăda pentru bani, Süto l-a ucis în ziua de 20 iunie 2000, lovindu-l cu toporul în cap şi apoi retezându-i gâtul cu cuţitul. Două zile mai târziu, „haiducul” a coborât în sat şi-a mers direct la vecinul care-l reclamase la poliţie în 1996.

Bătrânul de 71 de ani a fost omorât în bătaie în via pe care o avea la marginea satului. Apoi, Süto a mers la magazinul din sat, unde a distrus tot ce-a găsit în calea bâtei, apoi a turnat benzină şi a dat foc. Forţele de ordine s-au mobilizat imediat, iar în căutarea lui au fost trimise echipaje de poliţie, jandarmi, câini de urmă şi de vânătoare. După ce a fost prins, Süto şi-a recunoscut toate faptele.

A fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea pe viaţă. În timpul procesului, el a ameninţat de mai multe ori judecătorii spunându-le că, dacă va evada sau va fi eliberat, îi va pedepsi pe toţi.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Criminal în serie din județul Satu Mare vrea în libertate! A ucis patru oameni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Crimă cumplită în nord-vestul țării. Au tăiat cadavrul cu drujba. Copilul a povestit detalii macabre la grădiniță

Închide