FOTO. Cum arată acum fosta groapă de gunoi a Sătmarului. Tot mai aproape de a deveni o zonă verde

Peste 90% dintre lucrările la fosta groapă de gunoi a municipiului Satu Mare au fost deja realizate, spune șeful Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. Investiția, de peste 40 de milioane de lei, cei mai mulți bani venind de la ministerul Mediului, merg către transformarea acesteia în zonă verde.
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, împreună cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, au vizitat șantierul de pe strada Odoreului, acolo unde sunt în desfășurare lucrările pentru a transforma fosta groapă de gunoi într-o zonă verde.
Potrivit șefului Consiliul Județean, lucrările sunt finalizate în proporție de 90%. Acum s-a ajuns la stadiul ultimelor detalii, adică amenajarea stratului germinativ pentru hidroînsămânțare, realizarea drumului perimetral, curățarea și decolmatarea bazinului pentru ape pluviale.
„Zona fostului depozit de deșeuri de pe strada Odoreului din municipiul Satu Mare este tot mai aproape de o transformare completă. Peste 90% dintre lucrări sunt deja finalizate. Se lucrează acum la ultimele detalii: amenajarea stratului germinativ pentru hidroînsămânțare, realizarea drumului perimetral, curățarea și decolmatarea bazinului de retenție ape pluviale”, a precizat președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.
Primarul municipiului Satu Mare pare mulțumit de lucrări, mai ales că astfel se va elimina impactul negativ pe care groapa de gunoi îl avea asupra mediului din zonă. Odată finalizate lucrările, primarul se așteaptă ca și investițiile în zonă să crească.
„Eliminăm astfel impactul negativ pe care l-a avut fosta groapă de gunoi, revitalizăm zona și pregătim terenul pentru noi investiții care vor crește calitatea vieții sătmărenilor”, a precizat primarul Kereskényi Gábor.
Peste 44 de milioane de lei sunt investite în lucrările pentru transformare de pe strada Odoreului. Vorbim de o suprafață totală de 24 de hectare. Cea mai mare parte a banilor, peste 75% din bugetul proiectului, vin de la ministerul Mediului, cu restul de 25% fiind asigurat de bugetul Consiliului Județean Satu Mare.
