VIDEO. Consiliul Județean a băgat buldo-excavatoarele în sensul groazei de la Terebești

După ce s-au produs mai multe accidente grave de circulație în zona sensului giratoriu de la Terebești, fiind furate elementele de semnalizare, Consiliul Județean a pus sisteme de avertizare suplimentare. Degeaba, căci accidentele s-au ținut lanț. 

Decizie drastică

Așa că s-a decis diminuarea înălțimii. Pe cale de consecință, conducerea Consiliului Județean a dat ordin unei firme specializate să reducă înălțimea rotondei din sensul giratoriu la doar circa 15 centimetri deasupra cotei drumului, dalele fiind înlocuite cu un spațiu verde, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, pentru PresaSM.Astfel, chiar dacă șoferii vor rata sensul giratoriu vor ajunge măcar în siguranță pe spațiul verde, fără să-și pună în pericol viața lor sau pe a altora.

”Oricât de multe sisteme de semnalizare am pus în acea zonă tot nu au avut efect. Așa că am decis să reducem înălțimea. Sperăm să aibă efect această măsură”, a spus Pataki Csaba.  

Rotonda s-a furat pe bucăți

Reamintim că după ce s-au pompat 2,2 milioane de lei în sensul giratoriu de la Terebești de către Consiliul Județean Satu Mare, construcția a fost furată pe bucăți în ultimii ani. S-au furat elementele de siguranță. Ba, mai mult, s-a furat o mare parte din sens. Din cauza ultimelor evenimente negative din zonă, conducerea Consiliului Județean a semnalizat sensul giratoriu, dar a montat și limitatoare de viteză. Tot pe degeaba.

Ștef: Nu a fost o soluție fericită

Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, în mandatul căruia s-a construit sensul groazei de la Terebești, recunoaște că această măsură nu a fost una fericită. Mai mult, Adrian Ștef spune că administratorul drumului – care este Consiliul Județean poate răspunde penal.

”Cred că acest sens giratoriu nu a fost o soluție fericită. Art. 5, alin. 6, din OUG nr. 195/2002 (Codul Rutier): În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii“, a spus Adrian Ștef.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Consiliul Județean a băgat buldo-excavatoarele în sensul groazei de la Terebești"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, sens giratoriu
Modernizarea Unității de Primiri Urgențe, în linie dreaptă. Investiție de 1,5 milioane euro

Închide