FOTO. Dezvăluiri din Poliția Satu Mare. Măsură controversată după crimele din Caracal


Polițistul criminalist sătmărean Felix Vășuț – liderul sindicatului Europol Satu Mare – a prezentat public – primele măsuri pe care Inspectoratul General al Poliției Române le-a luat după cele două presupuse crime din Caracal, în care două tinere, de 15 și 18 ani, ar fi căzut victimele lui Gheorghe Dincă, despre care autoritățile susțin că ar putea fi un criminal în serie.

Concret, Felix Văsuț a prezentat două documente remise de comanda Poliției Române, prin care li se cere tuturor polițiștilor să poarte uniformă! Felix Văsuț a precizat că măsura este absurdă, Poliția Română încercând astfel să crească artificial numărul de polițiști în stradă. Adică, oamenii să vadă mai multe uniforme.

Redăm mai jos declarația lui Felix Văsuț:

”Astăzi se împlinesc 9 ani de când am îmbrățișat profesia de polițist, mai exact pe cea de criminalist… Această sărbătoare mi-a fost umbrită instant de Dispoziția Inspectorului General al Poliției Române care a fost emisă la ordinului ministrului actual. Această dispoziție impune portul uniformei de poliție de către toți polițiștii încadrați în structurile organizatorice ale Poliției Române, cu câteva excepții.

Poate nimic anormal până aici, dar ce înseamnă acest lucru de fapt?! Colegul de la informatică va trebui de azi înainte să repare calculatoare și să monteze cabluri și să instaleze fel și fel de sisteme în uniforma de serviciu. Colegii care repară autoturismele de serviciu o vor face în uniformă de poliție. Judiciariștii sunt și ei în această oală, fiind nevoiți să lase hainele de serviciu la poarta sediului de fiecare dată când se întorc de pe teren.

Noi, CRIMINALIȘTII care muncim în ture de câte 24 de ore (uneori la peste 30 de grade) și schimbăm 3-4 tricouri pe zi va trebui să purtăm uniforma de serviciu cât timp nu suntem pe teren, iar la un număr de aproximativ 10-12 cazuri într-o zi vom transforma birourile în adevărate vestiare?! Să nu mai pomenesc de contaminarea și inter-contaminarea probelor că pe domniile voastre chiar nu vă deranjează…

Înțeleg faptul că după tragedia de la Caracal e nevoie de o schimbare, dar asta presupune SPECIALIZAREA POLIȚIȘTILOR și modificarea legislației și nicidecum SĂ MINȚIM cetățenii că peste noapte o să vadă mai multe uniforme pe stradă și se vor simți în siguranță.

Ei vor să vadă și să aibă parte de “SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE” iar asta nu se rezolvă cu polițști în uniformă care lucrează în birouri. Sau dacă o să ies după un covrig îmbrăcat în uniformă infractorul se va speria de mine ? Sau am mai multe șanse să-l prind dacă sunt în civil?!

Vreau să cred că este o EROARE gravă de management și că nu ați anticipat și astfel de situații și mă rog la bunul Dumnezeu că nu vreți de fapt să goliți depozitele vreunei firme de textile sau că brusc ați dat peste o gramadă de bani și e nevoie de dulapuri și vestiare în birouri! Oare când se vor schimba cu adevărat lucrurile în M.A.I. bine?!”2 Comments on "FOTO. Dezvăluiri din Poliția Satu Mare. Măsură controversată după crimele din Caracal"

  1. Aha,cu masca pe figura si cu completul de protectie antichimica !!Precis asa o sa dea performanta maxima !!Oameni buni,politia trebuie condusa de profesionisti,asa cum erau pe vremuri,nu de politicieni care azi sunt unii la putere maine altii,unii cu idei trasnite,dupa care altii cu idei si mai trasnite !!Basaila-marinerul cu ministrul lui de interne, chelnerul agricultor din Arad, au facut praf cu ”reformele” lor politia romana,iar de atunci nimeni n-a mai vrut s-o readuca la forma initiala !!Militarizarea acestei institutii este imperios(si nu ”impetuos,cum zicea ministrul chelner)NECESARA !!!!

    View Comment
  2. Fifor Mihai Viorel e copy paste Dan Ioan Nica, niste obedienti sau slugi ale partidului din care fac parte!!!! cred că au fost traumatizati în armata de gradati sau au fost agresați de seful post în copilărie!!! asta e stilul reformei psd din 2009 în 2019, rezultatul 0 iar soarta lor va fi identică!!! cu specimene din astea care vor sa se dea grande cand ocupă aceste functii nu se va progresa sau evolua niciodată și tot ce va rezulta va fi în detrimentul cetăteanului si al politistilor!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Felix Văsuț
FOTO. Polițistul sătmărean care spune public cum se pot evita tragediile pe viitor

Închide