FOTO. Elkezdődtek a Kubik tó környékén a parkosítási munkálatok. 13.185.373,24 lej összértékű beruházás


Elkezdődtek a Kubik tó környékén a parkosítási munkálatok, amely során Szatmárnémeti egyik legszebb és legkorszerűbb zöldövezete épül az évtizedek óta elhanyagolt területen. Kereskényi Gábor polgármester a helyszínen tekintette meg a munkálatokat, és arra kérte a kivitelezőt, a lehető legjobb minőségű munkát végezzék.

„Európai Uniós alapokból finanszírozzuk ezt a beruházást, amely nem csak a környék, hanem az egész város egyik ékköve lesz. Több évtizeden át illegális szemétlerakatok voltak csak a Kubik tó környékén, azonban ha végzünk, egy multifunkcionális zöldövezetet vehetnek használatba a szatmáriak, ahol minden generáció megtalálhatja a kikapcsolódási lehetőséget.” – nyilatkozta a helyszíni szemle során Kereskényi Gábor polgármester.

A 13.185.373,24 lej összértékű beruházás kivitelezése során sétányok, kerékpárút, sportpályák és görkorcsolyapálya is épül majd, és természetesen nagyobb zöldfelületek is ki lesznek alakítva a közel 5 hektáros területen, így sportolásra és pihenésre egyaránt alkalmas lesz.

”Közel 35 millió euró értékben sikerült uniós pályázatokat nyernünk az utóbbi években. Ezek lebonyolítása egyes esetekben már zajlik – gondolok itt az új központ, vagy a 7-es számú óvoda felújítására, valamint a batizi úti autóbuszpályaudvar építésére -, a többieké pedig rövidesen elkezdődik. További pályázatok készítése is folyamatban van, és a következő években minden felújításra szánt 100 euróból 70 euró uniós pályázatból származik majd.” – egészítette ki a korábbiakban elhangzottakat a városvezető.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Elkezdődtek a Kubik tó környékén a parkosítási munkálatok. 13.185.373,24 lej összértékű beruházás"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
FOTO. Primarul Kereskenyi critică închiderea restaurantelor: ”Sute de persoane rămân fără muncă”

Închide