FOTO. Exploatări ilegale la unele balastiere! S-a lăsat cu dosare penale

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa realizează controale pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Satu Mare, Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, nouă avertismente și opt amenzi, în valoare totală de 475.000 de lei, conform prevederilor Legii Apelor 107/1996 cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru două societăți comerciale, care au fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale.

Deficiențele constatate în activitatea agenților economici sancționați vizează exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrărilor fără a deține acte de reglementare.

Ervin Molnar, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” a solicitat intensificarea controalelor la nivel național: “În prezent, deși există peste 800 de avize emise pentru exploatări în terasă, doar 10% dintre acestea au obținut autorizații de gospodărire a apelor și implicit permis de exploatare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale. “Inspecția Apelor” din cadrul Administrației Naționale “Apele Române”, în colaborare cu Garda Națională de Mediu și Agenția Națională pentru Resurse Minerale vor veni cu un set de măsuri menite a stopa exploatările ilegale. Se vor intensifica controalele astfel încât, cei care exploatează agregatele minerale să fie verificați cu mare atenție și în mod constant, iar dacă va fi cazul vor fi sancționați”.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Exploatări ilegale la unele balastiere! S-a lăsat cu dosare penale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.