Drum Expres între Satu Mare și Baia Mare! Va lega Satu Mare de autostrada M3 (Ungaria)


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate destinat sectorului Satu Mare-Baia Mare al Drumului Expres Petea – Satu Mare – Baia Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 16,7 milioane de lei, din care 85% este contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 11,975 milioane de lei, 15% contribuția națională – 2,1 milioane de lei, restul de 2,6 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Potrivit CNAIR, durata proiectului este de 21 luni.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumul expres, ca obiectiv, va prelua o parte din traficul care se desfăşoară pe reţeaua de drumuri existente, determinând scăderea timpului de parcurgere a distanţelor, reducerea emisiilor de substanţe poluante în atmosferă şi a nivelului de zgomot în localităţile străbătute de drumurile existente, va asigura condiţii sporite de siguranţă şi confort în trafic.

Drum expres Baia Mare-Petea - harta CNAIR

Drumul expres ar urma să aibă o lungime de 82.34 km. Valoarea proiectului se ridică la 819 milioane Euro, potrivit studiului de fezabilitate.

Drumul expres și legătura cu Ungaria

Drumul ar trebui să facă legătură cu autostrada M3 din Ungaria, arată Masterplanul pe Transporturi.

Legătura cu autostrada M3 din Ungaria va fi asigurată prin Satu Mare prin sectorul de drum expres nod Livada – Petea, cu o lungime de 29.21 km, perioada de implementare 2030-2032, valoarea estimată fiind de 139.91 milioane de euro fără TVA, iar acest proiect face parte din legătura cu drumul expres DX4, Turda – Hamleu, cu o lungime de 320.20 km, având ca perioadă de implementare 2028-2032 şi o valoare estimată de 1713.21 milioane de euro fără TVA.2 Comments on "Drum Expres între Satu Mare și Baia Mare! Va lega Satu Mare de autostrada M3 (Ungaria)"

  1. Minciuni preelectorale! O stire aparea in urma cu ~4 luni ca incep lucrarile la al 3-lea pod in luna mai ac, cum au trecut zeci de ani de minciuni au trecut si cele ~2 luni, delucrari nici vorba! O haita mincinoasa cu vechime de 3 decenii. Votati: udmr, psd, pnl, proro, … = votati minciuna! = voti mincinosii cu vechime de pensie (30 ani). Pe astia , mai bine imi tau p… ! Traiasca PCR! care in 18 ani (1970-1989) a facut 3 poduri si cele 2 diguri! Daca erau astia (udmr, psd,… etc) orasul SM nu mai era pe harta.

    View Comment
  2. Nu mai cred in basme nici in Moș Nicolae, nici in drum expres, nici in autostradă, nici in centura Sătmarului. Cred în cartiere cu blocuri dezolante, piețe pline cu bișnițari care strigă țigi-țigi și vânzători care revând produse cumpărate la Kaufland.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre CNAIR
ATENȚIE! În județul Satu Mare sunt deja PATRU camere pentru verificarea rovinietei

Închide