FOTO. Filtre de amploare, timp de o săptămână, în județul Satu Mare! Prea multe accidente mortale


Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vor acționa în perioada 12 – 18 octombrie a.c., pe raza județului, pentru impunerea și respectarea prevederilor legale ce reglementează transportul de mărfuri și de persoane pe drumurile publice în județul Satu Mare.

În cadrul controalelor efectuate de polițiști vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Prin aceste controale efectuate de polițiști, se urmărește:

  • creșterea gradului de siguranță rutieră prin reducerea numărului de accidente de circulație grave în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de persoane și mărfuri;
  • impunerea respectării normelor legislației specifice care reglementează acest domeniu precum și prevederile Codului Rutier.
  • depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv a celor care nu respectă măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus;
  • prevenirea activităților infracționale;
  • asigurarea unui climat de ordine și disciplină rutieră pe timpul deplasării pe drumurile publice.

”Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri. Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii. Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei! Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, este mesajul reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.1 Comment on "FOTO. Filtre de amploare, timp de o săptămână, în județul Satu Mare! Prea multe accidente mortale"

  1. Pai da ce e cu prostia asta? Doar transport de marfa si marfuri mai mari de 3.5 tone… Pai da din cauza lor au fost cauzate accidentele? Nu soferii de masini mici, personale care nu respecta regulile de circulatie? FAc si astia filtre inutile doar ca sa se afle in treaba? Masinile mici trebuie verificate! Lucreaza fara cap…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Accident mortal în județul Satu Mare. Bărbat lovit de o mașină

Închide