FOTO. Finanțare asigurată pentru podul pietonal. În centrul Sătmarului

Podul pietonal peste Someș, care va fi construit în centrul municipiului Satu Mare, a primit finanțare, în cadrul proiectului de reabilitare a Centrului Nou.

”Este foarte important pentru că podul pietonal are finanțare pe Programul Operațional Regional, axa 4 – regenerare urbană. Iar acest pod, în afară că va fi un obiectiv de infrastructură publică, totodată trebuie să fie o capodoperă arhitecturală, un simbol, un fel de bijuterie a orașului, pentru că este amplasat într-o zonă centrală”, a conchis Kereskenyi Gabor.

De asemenea, în cadrul proiectului care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare se propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Obiective

Cele două proiecte, atât cel pentru modernizarea Centrului Vechi, cât și cel pentru Centrul Nou fac parte dintr-un integrat care își propune să transforme zona centrală într-o zonă de atracție care să reunescă zone pietonale de recreere, de agrement, reprezentate de Parcul Central, cu zonele în care se află clădirile istorice monument.

Se are în vedere însuflețirea acestei zone a orașului de la un capăt la celălalt, ținându-se cont de nevoile comunității și de necesitatea implementării unor măsuri de regândirea a traficului și reducere a emisiilor de CO2. Valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, bani care vor fi alocați prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

1 Comment on "FOTO. Finanțare asigurată pentru podul pietonal. În centrul Sătmarului"

  1. Dac Bulibas Alupigus | iulie 5, 2018 at 13:37 |

    Incep sa-mi schimb parerea despre primar !!Daca va duce la bun sfarsit ceea ce si-a propus,il votez !!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pod pietonal
FOTO. Cum ar arăta Sătmarul, dacă ar fi bani: pod pietonal peste Someș, pod feroviar și piste pentru bicicliști

Închide